Alapítvány a bamakói sérült gyermekekért (AEDMP)

A sérült gyermek megsegítésére létrehozott AEDMP egyesület egy brit, sérült gyermekeket segítő humanitárius alapítvány, az ADD (Action on Disability and Development) néhány évvel ezelőtt megkezdett munkáját vette át. Amikor az ADD bezárta mali irodáját, egy jó lelkű bamakói házaspár, Koné és Oumou úgy határozott, nem hagyja magára azt a több tucat családot, amelyeket az ADD addig támogatott. Ezek a családok semmilyen szakmai, szervezett segítséget, tanácsot nem kapnak sérült gyermekeik nevelésére. Az egyesületben főleg nők dolgoznak, akik harminc, 5 és 18 év közötti, (látás-, hallás, fizikai illetve értelmi) fogyatékkal élő gyermeket támogatnak. Azok a speciális intézmények, amelyek be tudnák fogadni ezeket a gyermekeket, nagyon messze vannak a gyermekek lakóhelyétől, és családjaiknak nincs módjuk az utazási költségeket kifizetni. Ezek a sérült gyermekek így legtöbbször otthon maradnak, mindenféle speciális segítség, fejlesztés nélkül. Az egyesületre és tevékenységére kedves ismerősünk, Keresztes Éva hívta fel a figyelmünket. Bamakói útja során ismerte és szerette meg őket. Évával közösen az Afrikai-Magyar Egyesület gyermektámogatási programot indít a sérült gyermekek megsegítésére. Csatlakozzon Ön is!

Amidou Fane 2010-ben született. Egészséges, de nagyon szegények. Teljes családban él: édesapja szemétgyűjtő, édesanyja fodrász.

Souleymane 1997-ben született, szellemileg sérült kisfiú. Mindkét szülő meghalt, a nővére gondoskodik róla.

2005-ben született, egészséges, de a lába sebhelyes. Édesanyja 8 éve meghalt, Fatoumata Théraval együtt élnek Mountougoulu faluban, unokatestvérek.

Támogatója:K. Márk

Támogatója: Jónás Erika

Támogatója: K. J.

Assan 2016-ban született, súlyos testi fogyatékos. 3 nővére van. Az édesanyja otthon ápolja a gyermeket, édesapja madarakat árul. Kezelését egy amerikai ONG támogatja.

2008-ban született, egészséges kislány. Édesapja 2 éve meghalt. 3 lány- és 3 fiútestvére van. Édesanyja egyedül tartja el őket.

Mariam 1997-ben született. Testi fogyatékos, teljes karprotézise van. Egyetemre jár, ami 6 éves, most 3. éves gyógyszerész hallgató.

Támogatója: Savannah Bellydance Night Jótékonysági Est
Balogh Cecília szervezésében

Támogatója: Péter Éva

Támogatója : Vincze Attila és Kata

Fatoumata Traore

Mariam Coulibaly

Amadou 1997-ben született. Egy baleset következtében lett mozgássérült. Szakmunkásképző iskolába jár, amely ingyenes, de a közlekedésnek van költsége

Fatoumata 2003-ban született, down szindrómás. Édesanyja szüléskor halt meg, édesapját 3 éve veszítette el. Jelenleg a nagymama neveli

Mariam Coulibaly 2003. január 6.-án született, 3 bátyja, 3 öccse, 2 nővére és 1 húga van. Szellemi és testi fogyatékos, down szindrómás.

Támogatója : Vincze Attila és Kata

Támogatója : Kurgyis József

Támogatója: Devrim

Kantéba Touré és négy látássérült kisfia

Lassine Dembele

Mamadou 2011-ben született, egészséges kisfiú. Édesapja 1 héttel a születése után meghalt. Édesanyja 2 évvel később újraházasodott és elment. Jelenleg a nagynéni neveli.

4 vakon született fiú,1 látó fiú és 1 látó lány édesanyja. A legnagyobb Naki Traoré 1998-ban született, most fog érettségizni, bölcsész szeretne lenni. Seydou 16 éves vak és mentálisan erősen sérült. Nouhu és Yaya nem voltak otthon, a vakok intézetében voltak éppen.

Lassine Dembele 2007-ben született, egy poligám családban él. Vannak fiú és lány testvérei, de ő az egyetlen fogyatékos a családban, nem nagyon beszél. Édesapja 1 hónapja meghalt.

Támogatója: Varga Valéria

Támogatója: Kondorai Szilvia

Támogatója: Pelikán György

Fatoumata Sangaré

Mohamed Traoré

2007-ben született, egészséges kisfiú. Jelenleg 4. osztályos tanuló. Édesapja 2010-ben meghalt. 6 fiútestvére van

Fatoumata 2008-ban született. Apja kútfúró, édesanyja zöldségeket termel és árul. Látássérült, csak az egyik szemével lát jól.

Mohamed Traoré 2008-ben született. Súlyos szellemi fogyatékos, nehezen jár, rosszul lát és nem beszél, nem lehet vele szemkontaktust felvenni. Korábban a nagyszülők házában laktak, de mivel a gyerek fogyatékos a férje elhagyta, és a szülők is elküldték otthonról. Jelenleg bérelt szobában laknak.

Támogatója: Devrim

Támogatója: Farkas Ágnes

Támogatója: Sepely Ildikó

Safiatou Traoré

Sarata Diallo

Alimata 2002. január 31-én született. Monogám család gyermeke. Születésétől kezdve süketnéma. Korábban járt iskolába, de a szülők nem tudták fizetni, így 4-5 éve varr valaki mellett. Így tanul szakmát.

Safiatou 2003 május 7-én született, édesanyja korán meghalt, édesapja jelenleg Elefántcsontparton él, nem támogatja a családot. A kislány Bamako egyik legszegényebb negyedében Niamakoraban él az édesanyja nővérével aki nem tud egyértelmű magyarázatot adni a Safiatou ismeretlen eredetű égési sebeire.

Sarata 2016-ban született kislány. Teljesen egészséges, de nagy szegénységben élnek. 5 nővére és 1 fiú testvére van, ő a legkisebb. Így kilencen laknak együtt

Támogatója: K.M

Támogatója: Farkas Ágnes

Támogatója: Krapecz Imre

Fatoumata Bagayoko

Yaya Kane

Awa Traoré és testvére

2017.október 7-én született Bamako Niamakoro nyomornegyedében. Az apa kereskedő, az anya otthon van a gyerekekkel. 12-en élnek együtt a családban. Nagy szegénységben élnek. A kislány "nyúlszájjal" született.

2017-ben született. Az édesanya szülésnél meghalt. A nagymama neveli. Apukája újraházasodott és máshol él. 3 lánytestvére van, akik nem ott élnek.

Awa Traoré 2010-ben született. Egészséges, teljes családban él. 1 fiú és 2 lánytestvére van. Látogatásunkkor éppen a kistestvér keresztelőjét tartották, ezért a képeken ünneplő ruhában vannak, de egyébként nagyon szegények.

Támogatója: Savannah Bellydance Night Jótékonysági Est Balogh Cecília szervezésében

Támogatója: Csapucha Kitti

Támogatója: Devrim

Mahamane Touré

Amadou Samake

Kadiatou Doumbia

Mahamane Touré 2012-ben született. Félárva, édesapja az országban történt belső zavargások során életét vesztette, nagyon szegények.

Amadou 2017-ben született. Édesanyja pár hónapja meghalt. 1 nővére van
Jelenleg az apukája nővére foglalkozik vele.

2003-ban született, testi fogyatékos. 6 éve halt meg az édesapja, anyuka újraházasodott, a nagymama neveli. Korábban volt kerekes széke, de eltört.

Támogatója: Kontáné Tálas Erika

Támogatója: Tóth-Győri Orsolya

Támogatója: Savannah Bellydance Night Jótékonysági Est Balogh Cecília szervezésében

Sory Kaba

Séydou Sarr

Séga Koné

Sory Kaba 2005-ben született. Árva, szülei természetes úton haltak meg, amikor nagyon kicsi volt. A nagymamája vigyáz rá.

Séydou Sarr 2009-ben született, egészséges gyermek. Félárva, édesapja meghalt, édesanyja neveli egyedül. 2 fiútestvére és 1 lánytestvére van. .

2003-ban született. Félárva, 6 éve meghalt az anyukája. Édesapjának van új felesége és gyereke, de a feleség elment. Édesapja jelenleg nem talál munkát, korábban az ország északi részén tanított, de a háború során a tanítványok szeme láttára ölték meg tanító társát, ezután ő is elmenekült.

Támogatója: Bakos-Horváth Eszter

Támogatója: Devrim

Támogatója: Brunner Orsolya

Moussa Bagayoko

Assetou Keita

Sékou Coulibaly

2009 -ben született. Egészséges, a keze deformált, de tudja használni. Félárva, édesanyja 3 éve meghalt, szellemi fogyatékos volt. Az apának új családja van, ahova nem vitte a kisfiút.

Assetou Keita 7 éves, süket- néma. Otthon van, korábban járt a központba, de nem tudják már finanszírozni, ezért keresünk neki támogatót.

1997-ben született, nagy mértékben szellemi fogyatékos. A reménysugár központba jár, ott a székek támláját javítja.

Támogatója: Savannah Bellydance Night Jótékonysági Est Balogh Cecília szervezésében

Támogatója: Kis Éva

Támogatója: Savannah Bellydance Night Jótékonysági Est Balogh Cecília szervezésében

Nafissataou Traoré

Abdul Salam Maiga


2015-ben született, teljesen egészséges kislány. Teljes családban él, 1 nővére van. Nagyon szegények.

2012-ben született, egészséges kisfiú. Nagyon szegény családban él. 1 nővére és 1 húga van. Jelenleg első osztályos tanuló, osztályelső.

ATámogatója: Zsuffa Árnika

ATámogatója: Lázár Fanni

A

Köszönjük a támogatásokat!Dolor Sit Amet

A

AEDMP gyermektámogatások számokban

37
Gyermek
31
Örökbefogadott
4000000
Támogatás
6
Támogatásra váró gyermek