Tevékenységek - egészségügyi és humanitárius

Orvosi Missziók
A Magyar Afrika Társaság (AHU) 2009 óta tizenhárom sikeres orvosi missziót küldött Afrikába, melynek keretében több mint 30 magyar orvos és egészségügyi szakember több mint 30 000 betegnek nyújtott orvosi ellátást. Az orvosok tiszteletdíj nélkül, szabadságuk terhére vállalták a munkát, a költségeket pedig az AHU adományokból, az orvosok által beérkezett felajánlásokból és szponzoroktól fedezte.
Az AHU folyamatosan küld orvosokat Afrikába, a misszió időtartama általában négy hét. Társaságunk szakterülettől függetlenül várja az érdeklődő orvosok, egészségügyi dolgozók és önkéntesek jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek, és szívesen segítenek.
Amennyiben a misszióban való részvétel felkeltette érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége, kérjük vegye fel a kapcsolatot Orzói Zsuzsával.

 

AHU Health Centers Project
A Magyar Afrika Társaság a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központtal együttműködve egészségügyi központok létrehozását tűzte ki célul Afrikában.
Az AHU Health Centers Project célja a hosszú távon fenntartható egészségügyi infrastruktúra biztosítására azokban az afrikai országokban, amelyekben az orvosi ellátáshoz való hozzáférés jelentős problémát jelent a lakosság számára.
A szervezet első egészségügyi központjának felépítése megkezdődött Ugandában.

Támogatásával hozzájárulhat az egészségügyi központ felépítéséhez!

 

Az AHU orvosai a magyarországi menekülttáborokban
A Magyar Afrika Társaság a Magyar Ázsia Társasággal közreműködve úgy döntött, hogy az egyesület orvos bázisának segítségével, az eddigi misszióiban megszerzett tudással és tapasztalattal enyhít az országunkra háruló terheken.
A Magyar Afrika Társaság magyarországi menekülttáborokat célzó programja augusztus hónaptól vette kezdetét. Az ún. Nyílt Befogadó Központok közül Bicskén, Nagyfán és Debrecenben vállalnak önkéntes munkát az AHU orvosai és egészségügyi szakemberei.


Humanitárius Tevékenység
Budapest-Bamako Rally és a Saharun Adventure futamok humanitárius partnere a Magyar Afrika Társaság. A rallyk során feladatunk a csapatok által összegyűjtött adományok térségbe juttatása és a rally útvonalán az adományátadó programok (kórházak, gyermekotthonok, iskolák és közösségek részére) megszervezése és lebonyolítása. Az évek során tekintélyes mennyiségű adományt juttattunk el így Marokkóba, Mauritániába, Maliba, Szenegálba, Bissau-Guineába és Tunéziába.

Downloadhttp://bigtheme.net/joomla Joomla Templates