Forrás: Szerencsi Hírek

EGÉSZSÉGÜGYI MISSZIÓ MALIBA Újabb orvos önkéntes csapat indul útjára június 1-jén a fekete kontinensre. Az Afrikai- Magyar Egyesület (AHU) i mmáron hatodik egészségügyi missziója, ezúttal a NyugatAfrikába, Maliba készül, közöttük Kis Imre tokaji háziorvossal.

2010-05-28-szerencsi-hirek

EGÉSZSÉGÜGYI MISSZIÓ MALIBA

Újabb orvos önkéntes csapat indul útjára június 1-jén a fekete kontinensre. Az Afrikai- Magyar Egyesület (AHU) i mmáron hatodik egészségügyi missziója, ezúttal a NyugatAfrikába, Maliba készül, közöttük Kis Imre tokaji háziorvossal.

Az AHU az elmúlt másfél évben öt sikeres orvosi missziót küldött a háború sújtotta Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén található kiwanjai menekülttáborba és a környező falvakba. Az utak során tizennégy magyar szakember közel 15 ezer embernek nyújtott orvosi ellátást, olyanoknak segítve, akik korábban soha semmilyen kezelésben nem részesülhettek.
Az AHU soron következő küldetése Maliba, a világ egyik legszegényebb országába indul, ahol rengeteg a rászoruló, nincstelen, beteg ember. A misszió júniusban indul Mamaribougouba, ebbe a hatezer fős lakosságot számláló településre, amely az ország fővárosától, Bamakótól mintegy 15 km-re található. A faluban nincs tiszta ivóvíz, áram, az emberek a kutak fertőzött vizét fogyasztják. A falusiak számára az orvosi ellátás megfizethetetlen.
A misszió tervezett időtartama négy hét, amely során két orvos, Jakkel Anna kecskeméti háziorvos - aki az előző kongói misszióban is részt vett -, valamint Kis Imre tokaji háziorvos nyújtanak orvosi ellátást az ottaniaknak. Velük tart még egy székesfehérvári önkéntes, Keresztes Éva, aki francia tolmácsként segíti a csapatot. A kiutazók nem csak szakmai tudásukkal, hanem adományok gyűjtésével - élelmiszer, ruházat, orvosi eszközök, tanszer, stb. - is hozzájárulnak a misszió sikeréhez.
Az Afrikai- Magyar Egyesület koordinátora, Mihálffy Balázs több mint két hónapja készíti elő az utazást, március óta ismerkedik a helyi körülményekkel, az ottani közösségekkel annak érdekében, hogy a hatodik AHU egészségügyi különítmény is sikeres legyen.
Az AHU az orvosok indulása előtt adományokkal teli kisbuszt is eljuttat Maliba, rakterében tanszerekkel, ruházattal, játékokkal, élelmiszerrel, orvosi műszerekkel. Az Afrikai- Magyar Egyesület a jövőben további missziókat szervez Maliba, ezért folyamatosan várják az érdeklődők jelentkezését. Bővebb információ a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen kérhető.