Budapest—Bamako — Negyvenfokos hőségben, minimális felszereléssel a világ legszegényebb országában, az afrikai Maliban gyógyítottak magyar orvosok!

A misszió munkatársai egy hónapig dolgoztak a létező legnehezebb körülmények között.
Dr. Kis Imre keresztnevét kapta az általa világra segített baba

– Naponta 50-60 beteget láttunk el a legkülönbözőbb bajokkal. Mivel náluk semmilyen egészségügyi ellátás nem jár ingyen, megváltás volt számukra a jelenlétünk. Az egyik faluban, ahol rendeltünk, nincs se víz, se áram – emlékezett vissza az emberpróbáló egy hónapra dr. Kis Imre (52) tokaji háziorvos. A doktor főleg gyermekeket látott el, sőt egy babát is világra segített, akit a szülők az orvos iránti tiszteletből Imrének kereszteltek. – Hihetetlen megtiszteltetés, de szörnyű látni, hogy ott a nyomorba szülnek az asszonyok. A gyermekek nem kapják meg a kötelező védőoltásokat sem, pedig azok ingyen járnak, mégpedig azért, mert a legtöbben még mindig a törzsi szerveződés szintjén állnak, és félnek az oltásoktól – fogalmazott Kis Imre.

Dr. Jakkel Anna másodszor járt Afrikában segíteni

A doktor társával, dr. Jakkel Annával (56) dolgozott az Afrikai–magyar Egyesület megbízásából a nehéz sorsú országban. – Minden betegségnél – ez alól a baleseti ellátás sem kivétel – fizetni kell, emiatt nagyon sok elhanyagolt és elfertőződött sebet látunk el felnőtteknél és gyerekeknél egyaránt – mesélte a kecskeméti háziorvos, aki már másodszor vágott neki a hosszú útnak, hogy az afrikai elesetteken segítsen. A két orvos és harmadik önkéntes társuk, Keresztes Éva a 21 munkanap során összesen 1700 beteget látott el, gyógyszert is biztosítva számukra.

B. V.

Forrás: Blikk.hu

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/onkentesek-segitettek-az-afrikai-nyomorban-2022725/