A ZF Hungária Kft. egy Nissan Navarával képviselteti magát a január 16-án kezdődő Budapest-Bamako Ralin. A vállalat egy napelemes áramfejlesztő rendszert is adományozott egy bamakói intézménynek, a Niober Csecsemőotthonnak.

1517000_h_8033

Bárki, Bármivel, Bárhogy indulhat – ez a sokak által csak Fapados Dakarként emlegetett Budapest–Bamako transzkontinentális autóverseny és túra egyik alapelve. A 9108 kilométeres kaland-rali január 16-ai városligeti rajtjánál most először a ZF-Hungária Kft. párosa is ott lesz. A Dávid Péter és Hegyi Viktor bírói duó a versenykategóriában indul.

A cég MIT szervizközpont-vezetőjeként Dávid Péter kapott arra lehetőséget, hogy a versenybírói team tagjaként részt vegyen a rendezvényen. A páros Nissan Navara Pickup típusú terepjáróját Hegyi Viktor ismerős terepen kormányozhatja, tekintve, hogy eddig az összes Budapest–Bamako ralin részt vett. Idén a mezőny tagjai közül ezt rajta kívül csak öten mondhatják el magukról.

 – Első alkalommal a verseny kategóriában harmadik lettem, utána a Fair Play Díjat sikerült megkapnom, a harmadik esetben pedig a legtöbbet túrázó autós elismerést vehettem át – sorolta a dicsőséglistát Hegyi Viktor. – Hogy most mi lesz a túra vége, nem tudom, de a biztonságra kiemelten figyelve, igyekszünk megfelelni az elvárásoknak. A kitűzött célt teljesítve és épségben hazatérve.

- A kettősnek sok sikert kívánunk, általuk is büszkék vagyunk arra, hogy a ZF palettáját színesíteni tudjuk, fontos üzenetként kiemelve, hogy mi nem csak termelő cég vagyunk - kívánt jó utat a versenyzőknek dr. Ulrich Diller elnök-vezérigazgató. Mint hozzátette, a cég adományokat is eljuttat a távoli országba: a bamakói Niober csecsemőotthon egy napelemmel működő áramfejlesztő rendszert kap tőlük, de a szegény gyermekek oktatását is segítik iskolaszerekkel.

Forrás és eredeti cikkek:

http://heol.hu/galerialp/35710
http://www.heol.hu/heves/sport/irany-bamako-speci-nissannal-vagnak-neki-279992