honlapra22016. április 4-én, az indulás előtti órákban tartotta meg sajtótájékoztatóját a XIII. orvosi misszió csapata a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Az esemény házigazdája Vujity Tvrtko, a Magyar Afrika Társaság tagja köszöntötte a sajtó megjelent képviselőit, majd a Magyar Afrika Társaság eddigi misszióiról és azok fontosságáról beszélt. Kembe Sorel, az AHU szóvivője mutatta be a misszió résztvevőit. Dr. Bagdi Zita másodéves háziorvos központi gyakornok a SOTE-n, Dr. Kapi Zsófia a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fül-orr-gégész rezidense, míg Gáspár Attila az OMSZ-nél mentőtisztként dolgozik immár 25 éve és több külföldi kiküldetésben is részt vett. A misszió koordinátora Kovács Bernadett, a Magyar Afrika Társaságnál végzett munkája mellett intenzív osztályos nővérként is dolgozik. Segíteni fogja még a csapat munkáját Kovács Dániel önkéntes, aki jelenleg teológiát hallgat az egyetemen.

A csapat ezekben a percekben indul útnak az „Afrika gyöngyszemének” is nevezett Ugandába. Munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Tapasztalataikat és élményeiket kísérjék figyelemmel hamarosan megjelenő, folyamatosan frissülő blogunkon!

Tovább a blog oldalára>>

DSCF0010

DSCF0003

DSCF0031