Afrika háztartásainak háromnegyede nem kapcsolódik az internethez. Ez az arány Európában 20%. Ezen kíván változtatni a Facebook milliárdos főnöke. Mark Zuckerberg alapvető emberi jognak tekinti a hozzáférést az internethez. Az internet.org ezt kínálja az afrikaiaknak- természetesen a Facebook-on keresztül.

Egyszerűen piacot akar szerezni a Facebook Afrikában, ahol a leggyorsabb a lakosság növekedése- állítják Zuckerberg ellenfelei. Akik egyenesen új gyarmatosítással vádolják a Facebook főnökét. Az adatok azt igazolják, hogy Afrika elmaradottsága ezen a téren katasztrofális. A világ tíz legkevésbé internethez kapcsolódó állama mind Afrikában van. A 2,5%-os minimális szintet sem üti meg három állam: Eritrea, Szomália  és Niger. De olyan 75 milliós országban is mint a Kongói DK alig van három százalék felett ez az arány.
Zuckerberg három éve hirdette meg kampányát Afrikában. 22 államban már működik a rendszer. Minthogy a lakosság többsége mindenütt koldusszegény, így az ingyenes szolgáltatás nagyonis vonzó. A helyi mobil szolgáltatók, melyeket a Facebook kikapcsol, borsos árakat kérnek. Legalábbis a jövedelmekhez képest borsosakat. Ha egész Afrika bekapcsolódna a világhálóba, akkor ez nagy lökést adna a gazdasági növekedéshez. Ezért támogatja ezt a programot a Bill és Melinda Gates alapítvány, melynek egyik fő célja a legszegényebb kontinens fellendítése. Közben pedig Mark Zuckerberg büszkén közölte: immár 1,75 milliárd ember kapcsolódik a Facebookhoz a világon vagyis a Facebook birodalom népesebb mint Kína vagy India...

Forrás: Globoport.hu