Turoczi Ildiko kameruni fotokiallitasa 2016 szept 7Turóczi Ildikó marosvásárhelyi háziorvos háromszor járt Kamerunban, összesen 14 hónapot töltött az afrikai országban. Az ő képeiből nyílt kiállítás Újpesten.

Túróczi Ildikónak több könyve is megjelent kinti élményeiről és gyakran fotóit is bemutatja az érdeklődőknek. Az Újpesti Kulturális Központ – Ifjúsági Ház Új Galériájában “Add ide az ajándékom,doktor!” címmel nyílt tárlat fotóiból.

 

Dr Turoczi Ildiko

Turoczi Ildiko kameruni fotokiallitasa 2016 szept 6

A kiállítást a Magyar Afrika Társaság (AHU) vezetőségének tagja, dr. John A. Sessi nyitotta meg. Később ő beszélgetett Turóczi Ildikóval kameruni útjairól.

Turoczi Ildiko kameruni fotokiallitasa 2016 szept 4

Turoczi Ildiko kameruni fotokiallitasa 2016 szept 3

Első két alkalommal orvosként volt kint és kórházat is alapított. Később azonban a kórház bezárt, így az utóbbi időben alapítványokon keresztül segíti az afrikai ország elesettjeit. Az anyagi hátteret az évi két nagy gála, a Raks Africa és a Bonjour Africa and Sahara Bellydance Gála (és a sok magyarországi és erdélyi támogató) segítségével hozták létre. Dr. Túróczi Ildikó mellett Balogh Cecília a gálák szervezője.

Turoczi Ildiko kameruni fotokiallitasa 2016 szept 2kicsi

Tevékenységeik közül az egyik legjelentősebb a Chiy Nji Polycarp Ösztöndíj. Ezt évente az évfolyamelső gimnazistáknak adják, hogy egyetemi tanulmányaikat támogassák azzal a reménnyel, hogy néhány év múlva majd ők folytatják Polycarp (dr. Túróczi Ildikó elhunyt kollégája) megkezdett munkáját.

Turoczi Ildiko kameruni fotokiallitasa 2016 szept 1

A másik fontos karitatív kezdeményezés névadója egy HIV-fertőzött árva kisfiú volt, aki 9 évesen meghalt. A hozzá hasonló sorsú, mélyszegénységben élő gyermekek támogatására hozták létre a Collins Programot.

Forrás: Globoport.hu