Képnézegetés és baráti beszélgetés Diallo Julianna könyvbemutatóján

Diallo Julianna, Virrasztó Éden című könyvbemutatóját az afrikai forróságot túlszárnyaló, rekkenő kánikula ellenére az érdeklődők megtisztelték jelenlétükkel. Aki eljött, nem távozott üres puttonnyal.
Diallo Julianna Afrikáról alkotott életbölcsességeivel, élményszerű tapasztalataival és a fotóvetítésen látott guineai tanyavilág hangulatával távozott. „Azért írtam ezt a könyvet, mert fontos számomra, hogy minél több emberhez eljussanak azok a gondolatok, hogy mennyire máshogy is lehet élni. Itthon illetve az európai, anyagi világban az anyagi értelemben vett bőség, az anyagi javak megszerzése és begyűjtése a fontos. A guineai, erdei önellátó tanyavilág mindennapjaiba pillantván viszont megérthetjük, hogy ott teljesen más dolgok élveznek prioritást: a közösségi élet, a szeretet, a család, az összetartozás, egymásra való odafigyelés és egymás segítése.” – foglalta össze gondolatait a szerző a könyvbemutató előtt.

A kiscsoportos találkozó közvetlen hangulatban telt. Szilasi Ildikó, az est koordinátora a regényből idézeteket olvasott fel, majd kérdéseket intézett a szerzőhöz, Diallo Juliannához, akit két kisebbik lánya, a gyönyörű és barátságos Julcsi és Katika is elkísért. A könyvbemutatón a kiadó, a Magyar Napló jóvoltából 1500 forintos áron lehetett megvásárolni a könyvet, amelyet a szerző a helyszínen, mindenkinek személyre szóló szavakkal dedikált.

Diallo Julianna az alkalom végén az AHU vendégkönyvében is benne hagyta kéznyomát: „Megköszönöm az AHU-nak a lehetőséget, hogy könyvemről beszélhettem és gondolatokat cserélhettünk. Kívánom, hogy tevékenységeiteket, kezdeményezéseiteket koronázza siker. Hiszem, hogy fontos megmutatni, a világnak azokat a közösségi és hagyományos értékeket, amelyeket Afrika még őriz.”

Az eseményhez tartozó fotógaléria itt tekinthető meg:

http://www.ahu.hu/index.php/galeria?func=viewcategory&catid=63