Az AHU windhoeki képviselője, Szilasi Ildikó Hermina a NANGOF Trustnal tett szakmai látogatást, amely a namibiai civil szervezetek platformja. Az ernyőszervezet közel 60 namibiai civil szervezetet tömörít, és több tematikus platformmal, kamarával és egyházi szervezettel működik együtt.

Az Europai Uniós támogatásból finanszírozott, 2007-ben létrehozott NANGOF Trust ta kapacitásfejlesztő szemináriumokat, tréningeket szervez, például a pályázatírás es a lobbi területén. Szeles rálátással segíti a hasonló profilú tagszervezetek közötti kommunikációt, sőt tematikus munkacsoportokba szervezi azokat a hatékonyabb munkavégzés szempontjából. "Fontos, hogy évente egyszer találkozzanak a hasonló területen tevékenykedő civil szervezetek, hogy közösen határozzák meg éves prioritásukat és egyeztessek tervezett programjukat. Így elkerülhető, hogy ugyanazzal a témával többen foglalkozzanak és eredményesebbek lehetnek lobbi tevékenységeikben, hiszen az egységes hang erősebb!"- avatott be véleményébe Samuel Mayingoti, a NANGOF Trust munkatársa, nemzetközi fejlesztésből diplomázott szakember.

A NANGOF tagszervezeteinek tevékenységei közül a legtöbben az oktatásüggyel, az emberi jogokkal, kereskedelemmel foglalkoznak. "Az oktatás munkacsoport nagyon aktív.  Tagjai elérték, hogy fogadják őket az Oktatásügyi Minisztériumban. Állásfoglalásuk olyannyira felkeltetett a minisztérium munkatársainak figyelmet, hogy jövő héten a miniszter fogadja őket. 2 órájuk lesz arra, hogy egy powerpoint prezentácioval részletesen kielemezzék az aktuális oktatásrendszer hiányosságait és bemutassák a fejlesztési stratégiájukat es programtervüket."

Samuel Mayingotival megtudtuk, hogy tagszervezeteik pályáznak EU-s forrásokra, és tréningek keretében információt kapnak a legfontosabb nemzetközi kérdésekről. Az Európai Gazdasági Megállapodások (European Partnership Agreements) és az Európai Fejlesztési Alap (European Development Fund) tekintetében például nagyon felvilágosultak voltak. Ugyanakkor a beszélgetesből kiderült, hogy vannak olyan területek, amelyekben az AHU szakértői tudják segíteni őket abban, hogy még felkészültebbek legyenek a nemzetközi fejlesztést érintő kérdésekben. Az AHU képviselője például megígérte, hogy a CONCORD Cotonou Aid munkacsoport által készített állásfoglalásokat eljuttatja a NANGOF Trust számára.