Az Afrikai-Magyar Egyesület 2010 május 10-11-én az EURPEAID pályázati rendszerről tartott képzést a Visegrádi utcában.

Javaslatunk a probléma megoldására egy olyan oktatás  és képzési forma lebonyolítása volt, melynek során a EUROPEAID pályázati rendszer megismertetése és könnyen használhatóvá tétele volt a  cél. Ennek érdekében egyeztetések alapján egy két napos kurzus keretein belül szakmai előadók tájékoztatták a hazai civil szervezetek képviselőit.

A cél elérése érdekében:
- gyűjtöttük a pályázati kiírásokat, a pályázati dokumentumokat,
- gyűjtöttük a pályázati segédanyagokat, oktatási anyagokat, magyarázatokat,
- gyűjtöttük azokat az Afrikára vonatkozó tanulmányokat, elemzéseket, dokumentumokat, híreket, amelyek hasznos háttéranyaggal szolgálnak egy pályázat megírásához, egy probléma megfogalmazásához vagy egy szükség indoklásához.

Mivel kezdeményezésünk egy újonnan felmerülő problémára keresett megoldást, fontosnak tartottuk az eredmények bemutatását és elemzését is 2010. májusában.

A célcsoport minden olyan hazai civil szervezet volt, amely egyéni vagy partnerség keretein belül EUROPEAID pályázati lehetőséget vehetett igénybe.            

A konferenciát, előadást 2010. május 10-11-én tartottuk.

Eredmények:
-    sikeres pályázatok, melyek eredményei a szegény országokban élők életkörülményeinek javulását szolgálják,
-    hatékony szakmai együttműködés az érintett szervezetek között,
-    partner kapcsolatok kiépülése,
-    tapasztalatszerzés,
-    referenciák építése.

A konferencia létrejötte érdekében az alábbi ismertetőket tesszük közzé:

1. Rövid összefoglaló az EUROPEAID fejlesztési projektjeinek pályázati szabályairól (úgy véljük, ez az anyag azok számára hasznos, akik előzetesen szeretnének tájékozódni a témáról);
2. Ismertető az EUROPEAID fejlesztési projektek pályázati szabályairól (ezt azok számára ajánlottuk, akik úgy döntöttek, hogy részt kívánnak venni ilyen pályázatokon, és szeretnének behatóbban megismerkedni a témakörökkel.