ahu support uganda

Alapítvány a bamakói sérült gyermekekért (AEDMP)

‘’Először a gyermekek‘’

 

A sérült gyermek megsegítésére létrehozott AEDMP egyesület egy brit, sérült gyermekeket segítő humanitárius alapítvány, az  ADD (Action on Disability and Development) néhány évvel ezelőtt megkezdett munkáját vette át. Amikor az ADD bezárta mali irodáját, egy jó lelkű bamakói házaspár, Koné és Oumou úgy határozott, nem hagyja magára azt a több tucat családot, amelyeket az ADD addig támogatott. Ezek a családok semmilyen szakmai, szervezett segítséget, tanácsot nem kapnak sérült gyermekeik nevelésére. Az egyesületben főleg nők dolgoznak, akik harminc, 5 és 18 év közötti, (látás-, hallás, fizikai illetve értelmi) fogyatékkal élő gyermeket támogatnak. Azok a speciális intézmények, amelyek be tudnák fogadni ezeket a gyermekeket, nagyon messze vannak a gyermekek lakóhelyétől, és családjaiknak nincs módjuk az utazási költségeket kifizetni. Ezek a sérült gyermekek így legtöbbször otthon maradnak, mindenféle speciális segítség, fejlesztés nélkül. Az egyesületre és tevékenységére kedves ismerősünk, Keresztes Éva hívta fel a figyelmünket. Bamakói útja során ismerte és szerette meg őket. Évával közösen az Afrikai-Magyar Egyesület gyermektámogatási programot indít a sérült gyermekek megsegítésére. Csatlakozzon Ön is!

 

Az egyesület fő célkitűzései: közreműködnek a sérült gyermekek taníttatásában, iskolai felszerelésekkel látják el őket, tanácsadás a sérült gyermekeikkel foglakozó szülőknek, felvilágosító előadások az AIDS/HIV-ről és a szexuális úton terjedő betegségekről, fogamzásgátlásról.

 

A támogatás menete:

1. Válassza ki a támogatandó személyt az AEDMP arcképcsarnokból.

2. Küldjön egy e-mailt az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, a támogatandó gyermek nevével.

3. Havonta utalja el a támogatási összeget, azaz 4000 Ft-ot a következő bankszámlaszámra:

Magyar Afrika Társaság

CIB Bank 10700378-44706104-52000001

IBAN szám - HU51 1070 0378 4470 6104 5200 0001

Swift: CIBHHUHB

CIB BANK Zrt. 1055 Budapest Szent István krt 15. HUNGARY

!!!KÉRJÜK, HOGY A KÖZLEMÉNY ROVATBAN TÜNTESSÉK FEL A TÁMOGATANDÓ SZEMÉLY NEVÉT ILLETVE ÍRJÁK ODA, HOGY MALI AEDMP!!!

 4. Amennyiben az utalás megtörtént, elküldjük  a támogatást igazoló díszoklevelet. 

 

Céges befizetők a befizetett összeget leírhatják költségként az igazolásunk után, ehhez azonban az adószámot fel kell tüntetni befizetéskor.

Gyermektámogatási programjaink határozott időre, alapvetően egy évre szólnak, mely programokat lejáratuk előtt megvizsgálva döntünk azok meghosszabbításáról.

 

Kapcsolattartó: Kiss Kamilla, gyermektámogatási koordinátor

Telefonszám: +36 70 312 7268 Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Köszönjük, hogy támogatásával biztonságot és szépreményű jövőt ad a gyermekek számára!