Etióp gyermektámogatási programot indít az Afrikai–Magyar Egyesület, az AHU. Minderről a társaság hamarosan több ezer elektronikus hírlevélben értesíti az alapítványokat és a partnereit. A hamarosan induló új program bemutatására a közeljövőben kerül sor: a segítségre szoruló gyermekek adatait és életkörülményeit március 4-én ismerhetik meg a Makadám Klubban az érdeklődők. (Millenáris Park)

Az Afrikai–Magyar Egyesület szakreferense, Szabó Györgyi az akciót ismertetve lapunknak elmondta, az AHU ezúttal a Johannes érsek nevét viselő etiópiai alapítvány magyarországi képviselőjével közösen indítja a programot, amelynek célja a legszegényebb közösségekben felnövő, hátrányos helyzetű gyermekek megsegítése. Ennek módjáról és részleteiről az érdeklődők a márciusi rendezvényen, majd az után az egyesület honlapján találnak információkat. Az Afrikai–Magyar Egyesület korábban már több sikeres akciót indított a szegény sorban élő, háborúk és nyomor által sújtott afrikai gyermekek támogatására például Madagaszkáron és Maliban.

Induláskor 35 árva vagy félárva gyermeket választottak ki a helyiek segítségével. Az 5–15 éves kicsinyek mindegyike családban él hazájában: vagy rokonoknál, vagy nevelőszülőknél. A támogatásnál fontos szempont volt, hogy a hátrányos sorsú gyermekek jó tanulók legyenek, azaz igyekeznek a szorgalmas, de szegény körülmények közt élőket támogatni.

A karitatív szervezők a távolság és a rendszeres támogatás biztosítása miatt most leginkább pénzbeli felajánlásokat várnak, de természetesen a tárgyi adományokat is elfogadják. Ha idővel gyarapodik a támogatók száma, úgy több gyermek is részesülhet a felajánlásokból. Aki pénzbeli adományt szán az etióp gyerekek támogatására; ezt csekken vagy átutalással is megteheti, havonta, évente vagy akár negyedévente. A felajánlásokat a Magnet Bank: 16200209-00116538 számlaszámra kérik a szervezők eljuttatni. Az AHU a lehetőségekhez képest igyekszik majd folyamatos tájékoztatást adni az adományok sorsáról, a gyermekek aktuális állapotáról.
Kálmán Attila

 

gytetipoia