DSCF0076Toubai zarándoklat, muridizmus, Ahmadou Bamba, Baay Fall- sok új misztikus és érdekes dolgot hallhattak azok, akik február 6-án részt vettek a Szenegál - marabuk világa című ismeretterjesztő előadáson a Makadám Mérnök Klubban a Lövőház utcában. Szilasi Ildikó Hermina, az AHU szakértője és Lantai-Csont Gergely fotográfus képvetítéses élménybeszámolóján még frissen érződött a két hete véget ért szenegáli utazás, az ott szerzett tudás- és ismeretanyag élő emléke.

Az előadók először a szenegáli fővárostól 165 km-re fekvő Szent városba, a toubai zarándoklatra kalauzolták el a hallgatóságot. Lantai-Csont Gergely fotográfiái bepillantást nyújtottak a toubai zarándokhelyekre, a Nagy Mecsetbe, a marabuk és hű követőik: a Baay Fallok világába. Az érdeklődők Szenegál nemzeti sportjáról, a laambról, másnéven birkózásról is hallhattak, valamint szembesülhettek egy égető környezetvédelmi problémával, amely a szenegáli halászokat sújtja leginkább.

A "Szenegál - marabuk világa" antropológiai-fotográfiai projektet az Afrikai-Magyar Egyesület és a Tap Portugal légitársaság támogatta.

Tovább az eseményen készült képekre>>