DSCF0046Az augusztus elején véget ért, két hónapos,angolai és kongói Magyar László expedíció eredményeiről, élményeiről Szilasi Ildikó Hermina Afrika-kutató, antropológus, az Afrikai-Magyar Egyesület szakértője és Lantai-Csont Gergely fotográfus első alkalommal a Makadám Klubban számolt be. A 2012. szeptember 27-én tartott eseményre szép számmal érkeztek érdeklődők. Sőt, az expedíció több támogatója is részt vett a rendezvényen. Az expedíciószervezők Szolnok Péternek, a TAP Portugál Légitársaság budapesti irodavezetőjének a légi partnerségért és idősebb Széles Györgynek, a DESPAN alapítójának és az AHU-nak külön gratulált a közös sikerekért.

Az előadást Fluck Dénes Magyar Imre ükunokája vezette fel. Fluck úr Sebestyén Éva Magyar Lászlóról kiadott könyveit is bemutatta, beleértve a Magyar László kéziratának betűhív, nemrégiben megjelentetett kiadását, amely a Balassi Kiadó gondozásában jelent meg.

A másfél órás előadás során az expedíciós csapat képvetítéses élménybeszámolót tartott. Összefoglalták a két afrikai országban, 60 napig zajló kutatás kronológiáját, a főbb eseményeket, tapasztalatokat és eredményeket. A szerzőpáros következő alkalommal Október 17.-én Érden, a Földrajzi Múzeumban Szenegálról,  November 26.-án Keszthelyen pedig a Magyar László Expedícióról tart előadást.

{yoogallery src=[images/galeria/makadam]}