ahu

Kolbász, paprika, pálinka, afrikai zene, ázsiai ízek és kiváló hangulat! A 17. Csabai Kolbászfesztiválra igazi ízorgiával készültek a szervezők, amivel szemben a kolbásztöltő versenyre benevezett csapatok sem maradtak alul, hiszen több tucat ízletes és különleges töltött ínyencség szállt harcba a zsűritagok ízlelőbimbóinak meghódításáért. A verseny egyik legkülönlegesebb kompániáját az Afrikai-Magyar Egyesület tagjai alkották, akik húskészítményükkel elnyerték az ítészek különdíját is.


Szerettük volna bemutatni, hogy az Afrikai-Magyar Egyesület csapata nemcsak dobolásban és ismeretterjesztésben, de kolbászkészítésben is ott tud lenni a topon. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy be is zsebeltünk egy díjat - mutatta büszkén az afrikai csapat trófeáját az egyesület elnöke, Balogh Sándor, majd hozzátette: minden bizonnyal jövőre is indulni fognak a megmérettetésen.

 

 

Bár nagyon jól ismerem az afrikai és a magyar kolbászokat, még soha életemben nem készítettem! Épp ezért hatalmas élmény volt, ahogy együtt daráltuk a húst és töltöttük a kolbászt, még ha kicsit ügyetlenek voltunk is - mosolygott a tanzániai származású Mhagama Péter, aki a húsdaráló mellett a konga dobbal is jól bánik. A fekete kontinens mellett Ázsia is harcba szállt a legjobb kolbásznak járó díjért, a thaiföldi csapat ugyanis igazi pikáns csemegével próbálta levenni a lábáról a zsűrit.
A kolbászkészítés folyamata mindenhol megegyezik, de mi trópusi országként gyógynövényeket és zöldségeket is használunk a sertéshús mellett - tudtuk meg Sompong Sanguanbuntól, Thaiföld budapesti nagykövetétől, aki szerint rengeteg embert vonz be a kolbászfesztivál mind az országból, mind a határon túlról.

 

1382247 10202147746277081 660720476 n

 

923036 10202148038964398 361147973 n