A Knowledge for the Village projekt keretében az AHU új oktatás támogatási programot indított a Manafwában élő lányok iskoláztatásáért.

gradu

Nem csak a tapasztalat és józan ész, de komoly kutatások és statisztikák is azt igazolják, hogy a generációkon átívelő, öröklődő mélyszegénységből az oktatás jelenti a kiutat. Már a középiskola elvégzése jelentősen javítja a boldogulási esélyeket, könnyebb elhelyezkedés, magasabb munkabér, a házasság és gyermekvállalás jó értelemben vett kitolódása és jobb egészségi állapot jellemzi azokat a nőket, akik lehetőséget kaptak az érettségi megszerzésére.
Jelenleg Manafwában a lányok többsége az 5. vagy 6. osztály körül kimarad az iskolából.A magas gyerekszám és a családok nehéz anyagi helyzete miatt hamar férjhez mennek és nem sokkal később, nagyon fiatalon életet adnak első gyermeküknek. Ez az életút ismétlődik generációk óta, újra és újratermelve ugyanazokat a társadalmi és egzisztenciális problémákat. A kitörési pontot az iskola folytatása jelentené, viszont az ugandai oktatási rendszer jellemzője, hogy az iskolák fizetősek, ráadásul az egyre magasabb évfolyamok egyre drágábbak. Ez sajnos sok családnak szinte megfizethetetlen még akkor is, ha a szülők szeretnék és fontosnak tartják lánygyermekük iskoláztatását.
Az új támogatási programban te is segíthetsz, hogy egy fiatal generáció ígéretes tagjai egy sokkal sikeresebb életútra léphessenek! Havi 6500 forint fedezi egy diák tandíját, egyenruháját, tanszereit és iskolai étkezését.
Az arcképcsarnokban részletesebb információt találsz a gyerekek életkörülményeiről. A támogatással kapcsolatos bármilyen kérdéssel keresd Könczöl Zsófit a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A lányok nevében is köszönjük, ha segítesz!
Együtt tudunk nagyot tenni!