Az idén hétvégére esett, így még felszabadultabban ünnepelhettünk – s tettük is ezt két Afrikával foglalkozó eseményen.

afnap

Május 25-én, szombaton az InTotoban ünnepeltünk az Utazz Afrikába Utazási irodával, az Afrika Másként Alapítvánnyal és sok-sok Afrika-szerető baráttal. Fergeteges dobshow után tombola következett, ahol kézműves termékeket, könyveket nyertek a szerencsések, a fődíj pedig egy kedvezményes részvételi lehetőség volt egy 11 napos szenegáli körutazáson októberben, az Utazz Afrikába Utazási Irodával.

afnap1
Május 26-án a Bálint Ház egyik terme telt meg Afrika barátaival. Az I. Afrika Klubot az „Afrika iránt érdeklődők, az afrikai embereket kedvelők” Facebook csoport alapítója, Szedresi Anna és Bodó Katalin, Afrikáért Alapítvány önkéntese szervezte.
Az előadások között hallhattunk Szudánról, Dr. Valiskó Györgyitől, Morris Andrea Dél-Afrikáról és Maliról mesélt, Vándorboy csádi kalandozásait osztotta meg velünk, Kővágó Veronika pedig kenyai gyermek- és felnőttkori élményeiről beszélt. Az utolsó blokkban Siposhegyi Zoltán és Rozinay Regina Mozambikról és madagaszkári élményeiről tartott előadást, Könczöl Zsófia pedig egy kis ugandai falu, az ugandai Manafwa mindennapjait mutatta be.
A nagy sikerű esemény folytatását mindannyian izgatottan várjuk!