Augusztus 30-án az AHU a Szegedi Vadasparkban járt, hogy az Állatkertek Éjszakáját igazi afrikai hangulattal fűszerezze meg.

szeged

A Szegedi Vadaspark idén Afrika jegyében rendezte meg az állatkertek éjszakáját, amihez az AHU programjai és a Serengeti Troupe zenéje adta meg a hamisítatlan afrikai hangulatot. Ebben az időjárás is nagyban segített, a hőmérséklet a szubszaharai nyarakra emlékeztetett.
2012 óta hagyomány, hogy augusztus utolsó péntek estéjén, az Állatkertek Éjszakáján rendhagyó időpontban látogathatók a magyarországi állatkertek. Így lehetőség nyílik az állatok, különösen az éjjel aktív állatok megtekintésére úgy, ahogy átlagos nyitvatartási napokon nem láthatnánk őket.
Különös hangulatú esték ezek, a program helyszíneket nem számítva a kivilágítatlan parkokban a látogatók fejlámpákkal vagy telefonokkal világítva sétálgatnak a kifutók között, és próbálnak minél többet meglátni a kulisszák mögötti munkából, pl. az etetésekből, és az állatok esti viselkedéséből.Sötétedésig az AHU standja afrikai társasjátékokkal, ékszerkészítéssel, kézműveskedéssel és afrikai ruhapróbával várta a nézelődőket. Nem maradhatott el az afrikai hangszergyűjtemény és a ritmusok próbálgatása sem, a dobok körül nagyon nagy volt a nyüzsgés, akár csak a hangerő.
Mire a fényviszonyok nagyjából véget vetettek a kézműveskedés lehetőségének, a Serengeti Troupe már a színpadon volt, és mint mindig, most is sikerült felpörgetni és megtáncoltatni a közönséget.
Már pakolt az AHU csapata, mikor egy kis spontán dobolásból, „jammelésből” meglepően nagy buli kerekedett. Ha nincsenek a Budapestig előttünk álló kilométerek, az örömzenélés a késő éjszakába is nyúlhatott volna.

szeged1

Köszönjük a Szegedi Vadaspark meghívását és szervezését, a közönségnek pedig az irántunk való érdeklődést, örülünk, hogy ilyen sokan voltunk!