poptarisznya

2018. október

A poptarisznya.hu online rádióban október 18-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban október 04-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

2018. szeptember

A poptarisznya.hu online rádióban február 23-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban február 16-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban február 02-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

2018. augusztus

A poptarisznya.hu online rádióban február 23-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban február 16-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban február 02-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

2018. július

A poptarisznya.hu online rádióban július 27-én B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban július 20-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban július 13-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban július 06-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

2018. június

A poptarisznya.hu online rádióban június 29-én B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban június 22-én B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban június 15-én B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban június 08-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban június 01-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

2018. május

A poptarisznya.hu online rádióban május 18-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban május 11-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban május 04-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

2018. Április

A poptarisznya.hu online rádióban április 27-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban április 20-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban április 13-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban április 06-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

2018. Március

A poptarisznya.hu online rádióban március 16-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban március 09-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban március 02-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

2018. Február

A poptarisznya.hu online rádióban február 23-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban február 16-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban február 02-án B. Tóth László meghallgatás (.mp3)

2018. JANUÁR

A poptarisznya.hu online rádióban január 19-én B. Tóth László telefonon beszélt Varga Csabával aki az AHU (Magyar Afrika Társaság) színeiben indult a Bamako rallyn. Most a futam Casablanca környékén jár és a további helszínekről is beszámol a műsorban.Az összegyűjtött adományokat is a rally konvojával szállítják amelynek célbaéréséről és szétosztásáról is Varga Csaba gondoskodik. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban január 12-én B. Tóth László telefonon beszélt Villám Géza aki a Budapest-Bamako rally kitalálója és éppen a mai napon indul az újabb futam ami immáron a XII.szervezés. Erről a versenyről és utvonaláról mesél a műsorban a szervező.  meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban január 5-én B. Tóth László telefonon beszélt Varga Csabával aki az AHU (Magyar Afrika Társaság) keretein belül szervezett adománygyűjtés szétosztásáról és annak célbajuttatásáról mesél a műsorban.  meghallgatás (.mp3)

2017. DECEMBER

A poptarisznya.hu online rádióban december 29-én B. Tóth László telefonon beszélt Dr. Mihálffy Balázzsal aki ezúttal arról mesél, hogy ünneplik az év végét, annak utolsó napját.  meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban december 22-én B. Tóth László telefonon beszélt Dr. Mihálffy Balázzsal aki az afrikai karácsonyokról mesél, miként ünneplik és zajlik náluk ez az ünnep. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban december 15-én B. Tóth László telefonon beszélt Prof. Kanizsay Endre aki Ugandában járt egy előadást tartani a Magyar-Ugandai mezőgazdaság lehetőségeiről. A szakember a műsorban erről az előadásról mesélt. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban december 8-án B. Tóth László telefonon Szilágyi Balázzsal a Ghánai Nagykövetség megnyitásáról beszélt ami 30 év szünet után nyitott újra. A magyar 15 fős delegációt vezete Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter aki megnyitó beszédet is tartott. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban december 1-én B. Tóth László telefonon beszélt Dr.Kármán Mariannal aki afrika kutató és egy különleges programban vesz részt ami az AHU (Magyar Afrika Társaság) szervezésében jöhetett létre. Általános iskolákban illetve óvodákban Afrikáról mesél, tart előadásokat a gyerekeknek. erről a programról mesél. meghallgatás (.mp3)

2017. NOVEMBER

A poptarisznya.hu online rádióban november 24-én B. Tóth László telefonon beszélt Szilágyi Balázzsal aki az Algériai Szimpóziumon az informatikát képviselte az Algériai Magyar Nagykövetség szervezésében 2.alkalommal megrendezett programon. Erről a találkozóról számolt be a szakember a műsorban.  meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban november 17-én B. Tóth László telefonon beszélt a Zimbabwei történésekről Dr. Mihálffy Balázzsal aki ennek a térségnek a szakértője és elmeséli a az előzményeket, okokat arról miért is történt katonai hatalomátvétel az országban.  meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban november 10-én B. Tóth László telefonon beszélt Balogh Sándorral aki a Marokkói Üzleti Tanács elnöke. Marokkóval fejlett üzleti kapcsolatai vannak Magyarországnak így az üzletembereknek megtartott üzleti fórum is évről -évre sok tapasztalatot hoz. jelenleg is Marokkóban éppen ez az üzleti fórum tart 3.napja ahol a két ország kapcsolatait igyekeznek szorosabbra fűzni. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban november 3-án B. Tóth László telefonon beszélt Dr.Kelemen József altatóorvos aki az AHU (Magyar Afrika Társaság) által szervezett XVII. Orvosi Misszióján vett részt ami Malawiban volt. A műsorban a kint eltőltött időről és a tapasztalatokról mesélt sok élménnyel. meghallgatás (.mp3)

2017. OKTÓBER

A poptarisznya.hu online rádióban október 13-án B. Tóth László telefonon beszélt Dr.Rácz Adriennel aki idegsebész és a XVII. Orvosi  Misszió tagjaként fog részt venni az AHU (Magyar Afrika Társaság) által szervezett gyógyításban Malawiban. A műsorban mesél a részletekről, felkészülésről, várható feladatokról, indulásról. meghallgatás (.mp3)

2017. SZEPTEMBER

A poptarisznya.hu online rádióban szeptember 15-én B. Tóth László telefonon beszélt Kiss Róbert Richárddal aki  az Afrikából hazatért Középsulisokról és kalandjaikról mesélt a műsorban. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban szeptember 08-án B. Tóth László telefonon beszélt Könczöl Zsófiával az egy hónapja Ugandában tartózkodó orvosi misszió koordinátorával. Az egy hónap alatt tapasztalt orvosi, egészségügyi helyzetről és körülményekről mesélt a műsorban. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban szeptember 01-én B. Tóth László telefonon beszélt Kiss Róbert Richárddal aki turisztikai szakújságíró mesél az Ugandába utazásának céljáról ahol egy izgalmas forgatást is terveznek a Középsuli stábjával. A fiatalok ott létük során beíratkoznak egy helyi iskolába is ahol megtapasztalhatják a helyi szokásokat is. meghallgatás (.mp3)

2017. AUGUSZTUS

A poptarisznya.hu online rádióban augusztus 25-én B. Tóth László telefonon beszélt Könczöl Zsófiával az AHU (Magyar Afrika Társaság) önkéntes program koordinátorával. Az AHU a XVI. Orvosi Missziót szervezte akik jelenleg is kint vannak Bale vásosától nem messze. Erről a munkáról beszél a koordinátor a műsorban. Az orvosi részről érdemben pedig Dr.Bartha Csilla Katalin beszél a kinti munkáról és orvosláról. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban augusztus 11-én B. Tóth László telefonon beszélt Magyar Katalinnal a XVI.Orvosi Misszióról amely napokon belül indul Ugandába. Az ottani lehetőségekről és körülményekről beszél a műsorban . meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban augusztus 4-én B. Tóth László telefonon beszélt Balogh Sándorral az AHU (Magyar Afrika Társaság) elnökével. meghallgatás (.mp3)

2017. JÚNIUS

A poptarisznya.hu online rádióban június 30-án B. Tóth László telefonon beszélt Kutasi Szabolcscsal a HTCC (Magyar Kereskedelmi és Kulurális Központ) kereskedelmi, fejlesztési igazgatójval. a hazai vállalkozások lehetősége a nemzetközi piacon a beszélgetés mai témája főként Kínában. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban június 23-án B. Tóth László telefonon beszélt Prof.Dr. Kanizsay Endre egy állami segítségről számol be amelyet a migrációban való részvétel és annak megoldására fordítva segítség a migráció megállítását. A szaktanácsadó képzés ősztől indul és már folynak az előkészületei. meghallgatás (.mp3)

2017. MÁJUS

A poptarisznya.hu online rádióban május 26-án B. Tóth László telefonon beszélt Lukács Balázzsal az AHU (Magyar Afrika Társaság) által létrehozott ugandai HTCC (Magyar Kereskedelmi és Kulurális Központ) vezetője beszél a szervezet tevékenységéről elért és távlati céljairól az üzletemberek számára.  meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban május 19-én B. Tóth László telefonon beszélt a Panoráma Világklub elnökével Dr. Tanka Lászlóval. A Magyar Világtalálkozóról beszélt a vendég ami május 14-21 között kerül megrendezésre többek között  a találkozó programjáról és témáiról illetve annak fontosságáról is beszélt. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban május 12-én B. Tóth László telefonon beszélt az AHU (Magyar Afrika Társaság) projekt vezetőjével Orzói Zsuzsával.  A mai napon indul útjára a XV.Orvosi  Misszió ami ezúttal speciális (műtétes) misszió. Az orvoscsoport Malawiban 2 héten keresztül fog segíteni a rászorulókon. A műsorban az orvoscsoport munkájáról lesz szó. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban május 5-én B. Tóth László telefonon beszélt Dr Jakkel Annával  kecskeméti orvossal aki már több afrikai orvosi misszión vett részt és most is éppen egy ilyen misszióra gyűjt szemüvegeket amit majd aztán az AHU (Magyar Afrika Társaság) segítségével ismét egy misszió keretében kijuttatnak Afrikába. meghallgatás (.mp3)

2017. ÁPRILIS

A poptarisznya.hu online rádióban április 21-én B. Tóth László telefonon beszélt Dr.Szatmári Péterrel a ZSKF egyetem rektorával aki az április 28-án az egyetemen megtartandó Versenyképesség 2017 c. konferenciáról beszélt a műsorban. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban április 7-én B. Tóth László telefonon beszélt Köncöl Zsófiával aki az AHU (Magyar Afrika Társaság) önkéntes programkoordinátora. Az Ahu munkatársaként a z elkövetkezendő időszak programjait és az AHU megjelenéseit meséli el a műsorban és egyben a további tervekről is beszél. A Pécsi Tudományegyetem 2017-ben ünnepli alapításának 650. évfordulóját, amely esemény alkalmából  jubileumi ünnepségsorozatot tervez ahol az AHU is jelen lesz az Afrika napok alkalmából. meghallgatás (.mp3)

2017. MÁRCIUS

A poptarisznya.hu online rádióban március 24-én B. Tóth László telefonon beszélt Balogh Lászlóval a budapesti zászlómúzeum alapítója és tulajdonosával. Tegnapi napon nyílt egy Afrika kiállítás az afrikai zászlókból ami megközelíti a 70 darabot. Erről mesél a műsorban a tulajdonos. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban március 3-án B. Tóth László telefonon beszélt Steier Józseffel aki több más melett Sahara szakétő így szakember lévén beszél a műsorban a XXIV. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórumról amelynek részeként a II. Sahara Tudósok csúcstalálkozója is lesz. A rendezvényt március 7-9-ig között rendezik ahol idén is jelentős nemzetközi részvételre számítva kiemelt helyet kap az EU és Afrika. meghallgatás (.mp3)

2017. FEBRUÁR

A poptarisznya.hu online rádióban február 24-én B. Tóth László vendége Szilasi Ildikó Afrika kutató, antropológus, az Utazzafrikaba utazási iroda tulajdonosa. Március 2-5.-e között a VI. HTCC Africa Expo kiállítás lesz az Utazás Expo keretein belül megrendezve. A vendég a kiállítás színes programjairól mesél a műsorban bővebben és, hogy miért is érdemes Afrikába kilátogatni. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban február 17-én B. Tóth László telefonon beszélt Dr.Tarrósy István egyetemi tanár, afrika kutató a Pécsi Tudományegyetem professzora. A Pécsi Tudományegyetem 2017-ben ünnepli alapításának 650. évfordulóját, amely esemény alkalmából  jubileumi ünnepségsorozatot tervez. Ennek keretein belül lesz az "Afrika hét" is. Erről mesél a a műsorban az Afrika tudományok professzora. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban február 10-én B. Tóth László vendége Molnár Pál újságíró a Balassi Bálint emlékkard díj létrehozója. A műsorban magáról a díjról mesél ami idén már 21.-szer lesz átadva és aminek afrikai és dél-amerikai díjazottjai is vannak.  meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban február 3-án B. Tóth László telefonon beszélt  Raymond Irambóval aki egy új egyesület megalakulásáról beszélt a műsorban. Eddig csak országonként volt saját szervezetük a nálunk élő afrikaiaknak. Mostantól már közösen is van, a Magyar Afrika Társaság (AHU) és elnöke, Balogh Sándor támogatásával megalakult az Egyesült Afrikai Diaszpóra Közösség Magyarországon Egyesület.  meghallgatás (.mp3)

2017. JANUÁR

A poptarisznya.hu online rádióban január 20-án B. Tóth László vendége Marschall Norbert aki rendezvényekkel és műsorszervezéssel foglalkozik és arról mesél a műsorban, hogy is került kapcsolatba az AHU-val (Magyar Afrika Társaság). meghallgatás (.mp3)

2016. DECEMBER

A poptarisznya.hu online rádióban december 23-án B. Tóth László vendége Mihálffy Balázs az Magyar Afrika Társaság alapító tagja a Magyar Iszlám Közösség alapítója, első elnöke és sejkje. A karácsonyról beszélgettek, hogy vajon mennyire más az ünnep Afrikában? meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban december 16-án B. Tóth László telefonon beszélt Kembe Sorel-Arthurral a Magyar Afrika Társasaág szóvivőjével. Az emberi jogok világnapja kapcsán beszélgettek a műsorban ezt a témát körül járva. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban december 9-én B. Tóth László telefonon beszélt Dr. Kiss Krisztina önkéntes orvossal aki már Afrikát is megjárta egy orvosi misszió keretén belül amit az AHU (Magyar Afrika Társaság) szervezett. Az önkéntesség világnapja december 5-e. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban december 2-án B. Tóth László telefonon beszélt Kosján Ákos Kolos aki az Egyesült Arab Emirátusokban él felesége révén. Az Emirátusok ezen a hétvégén ünnepli a fennállásának 45. évfordulóját amikor nagy ünnepségek szoktak lenni. Erről az évfordulóról mesél a műsorban a vendég. meghallgatás (.mp3)

2016. NOVEMBER

A poptarisznya.hu online rádióban november 25-én B. Tóth László vendége Dr. Kanizsay Endre professzor az AHU (Magyar Afrika Társaság) egyik alapítója és élelmezéspolitikai főtanácsadója. November 28.-ától 3 napra Budapest lesz a világ vízfővárosa. A nemzetközi konferenciára 111 országból érkeznek a szakemberek, állami és kormányfők, hogy megvitassák a vízzel kapcsolatos problémákat világszerte. A csúcstalálkozóról mesél bővebben a műsorban a professzor úr.  meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban november 18-án B. Tóth László vendége a stúdióban Novák András a Globo Tv főszerkesztője és az ATV riportere. András nem régen tért haza Kurdisztánból ahol egy forgatócsoporttal volt kint. Mindeközben Amerikában pedig zajlott az elnökválasztás ami hatással van az egész világra. Ezekről a tapasztalatairól és élményeiről mesél a műsorban. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban november 11-én B. Tóth László telefonon beszélt Dr. Balogh Illéssel aki az AHU ( Magyar Afrika Társaság) szervezésében részt vett a XIV. Orvosi Misszión Malawiban ahol ezúttal a két hét alatt nem csak vizsgálatok voltak hanem túlnyomó részében műtéteket hajtottak végre a betegeken így segítve a gyógyulásukat. A misszió munkájáról számol be a már hazatért orvoscsoport tagja.  meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban november 4-én B. Tóth László telefonon beszélt Bíró László önkéntes adományozóval aki elmesélte a műsorban, hogy ez mit is jelent és saját részéről milyen adománnyal tudta segíteni az Afrika különböző részein élő embereket, családokat. Ezek az adományok az AHU (Magyar Afrika Társaság) szervezésében érnek el céljukhoz melyek akár egy évig is segítséget nyújthatnak. meghallgatás (.mp3)

2016. OKTÓBER

A poptarisznya.hu online rádióban október 28-án B. Tóth László telefonon beszélt az AHU (Magyar Afrika Társaság) szervezésében a XIV.Orvosi Misszió keretében kint tartozkodó orvoscsoport egyik tagjával. Prof. Dr. Katona Gábor Ph.D. az orvostudományok kandidátusa, címzetes egyetemi tanár, a Fül-orr-gégészeti Szakmai Kollégium tagja, a Magyar Fül-orr-gégeorvosok Egyesületének Gyermek Fül-orr-gégészeti szekció elnöke, a Heim Pál Gyermekkórház Fül-orr-gégészeti Osztályának osztályvezető főorvosa négy másik kollégájával utazott ki Malawiba ahol fül-orr-gégészeti műtéteket hajtanak végre. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban október 21-én B. Tóth László vendége Orzói Zsuzsa az AHU (Magyar Afrika Társaság) humanitárius projektvezetője aki az AHU XIV. Orvosi Missziójáról beszél ami október 24-én indul és most kifejezetten a fül-orr-gégészetre fókuszál amelyben az Amplifon is támogatja. A műsor másik felében telefonon beszél az Amplifon igazgatója Terman Tibormeghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban október 14-én B. Tóth László telefonon beszélt Kutasi Szabolccsal a HTCC ( Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) igazgatójával. A HTCC hálózatának történetét osztotta meg a hallgatókkal és annak feladatait illetve további tervekről is beszélt a vendég. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban október 7-én B. Tóth László telefonon beszélt Abebe Dániel "Bebe" előadóval aki az AHU (Magyar Afrika Társaság) jószolgálati nagykövet lett. Hogy miről is szól ez a munka, erről beszél a műsorban Bebe aki az AHU-val nemrég ünnepelte a 10. születésnapját. meghallgatás (.mp3)

2016. SZEPTEMBER

A poptarisznya.hu online rádióban szeptember 30-án B. Tóth László telefonon beszélt Lukács Balázzsal aki az AHU (Magyar Afrika Társaság) tagja és munkatársa. Lukács Balázs Ugandában él így a műsorban mesél Ugandáról és a közös munkakapcsolatról az AHU-val ami immár 5 éve működik. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban szeptember 23-án B. Tóth László vendége Necz István az Okoberfest Budapest főszervezője aki erről a nívós rendezvényről hozott egy kis kedvcsinálót a hallgatóknak. Számos rendezvénnyel kedveskednek illetve sztárfellépők is lesznek szép számmal az AHU (Magyar Afrika Tásraság) és aHTCC (Magyar Kulturális és Kereskedelmi Központ) támogatásával szervezett programokon. Emelett Afrika is bemutatkozik szintén fellépőkkel , finom ételekkel, italokkal.  meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban szeptember 16-án B. Tóth László vendége Mánfai Zoltán aki Tanzániaában él kenyai párjával. Az ottani életéről mesél a műsorban annak előnyével és esetleges hátrányával együtt. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban szeptember 9-én B. Tóth László vendége Raymond Irambo az AHU (Magyar Afrika Tásraság) főtitkára aki egy mai rendezvényről mesél ami a Hősök terén lesz. Szeptember 9-én, pénteken közös lufi engedéssel és emberekből megformázott Afrikával szeretnének megemlékezni az AHU eddigi 10 évéről, mindezt persze afrikai hangulatban. Szeretettel várnak mindenkit pénteken 16 órakor a Hősök terén! Ünnepeljük együtt az AHU 10. évfordulóját! meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban szeptember 3-án B. Tóth László vendége Dr. Mihálffy Balázs az Magyar Afrika Társaság alapító tagja a Magyar Iszlám Közösség alapítója, első elnöke és sejkje. A műsorban a beszélgetés fő témája mi is az a migráció? Erre próbál választ keresni B.Tóth László és vendége.  meghallgatás (.mp3)

2016. AUGUSZTUS

A poptarisznya.hu online rádióban augusztus 26-án B. Tóth László vendége Dr. Pacher Tibor a Puli Space alapitója és csapat vezetője. Hogy mi is ez pontosan és  milyen sikereket értek el vele illetve mik a további terveik az a műsorban meséli el a szakember. meghallgatás (.mp3)

2016. JÚLIUS

 A poptarisznya.hu online rádióban július 29-én B. Tóth László telefonon beszélt 2 vendéggel is. A műsor első felében a beszélgetőpartner Novák L. Mónika volt aki az AHU ( Magyar Afrika Társaság) tagja és munkatársa. Az AHU gyermektámogatói szülőknek tartott szülői értekezletet az Ugandából hazatért munkatárssal. A szülőknek mesélt Ugandáról a kinti szociális viszonyokról, beszélt a gyerekekről és az adományok végső helyéről is. meghallgatás (.mp3)

A műsor második felében B.Tóth László beszélgetőpartnere Orosz Péter aki a HTCC (Magyar Kulturális és Kereskedelmi Központ) hálózatfejlesztési igazgatója. A műsorban elmondta, hogy a hét elején marokkói miniszteri delegáció járt Budapesten. Erről a találkozóról mesélt a műsorban. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban július 22-én B. Tóth László vendége Lengyel Ingrid akinek a szenvedélye a segítségnyújtás és így az élete is erről szól. Erről az elhivatottságáról mesél a műsorban, miért is érzi fontos feladatának. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban július 15-án B. Tóth László telefonon beszélt Kembe Sorel- Arthurral aki az AHU (Magyar Afrika Társaság) tagja és szóvivője. Sorel a műsorban az AHU 10 éves fennállásáról beszél annak terveiről és eddig elért sikereiről. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban július 8-án B. Tóth László vendége volt Prof.Dr. Kanizsay Endre aki az AHU (Magyar Afrika Társaság) tagja, Afrika szakértő. Az idén 10 éves az AHU aminek alkalmából a műsorban is beszélt az egyesület munkájáról, további terveiről. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban július 1-én B. Tóth László vendége volt Novák András a Globo Tv főszerkesztője és az ATV riportere. András menekülttáborokban készít kisfilmeket az ott tartózkodó emberekről. most éppen Kurdisztánban járt a forgató csoportjával ahol a tovább menni nem akaró menekültekkel készítettek interjút.  meghallgatás (.mp3)

2016. JÚNIUS

A poptarisznya.hu online rádióban június 17-én B. Tóth László vendége Randrianasolo Lalarison Richard Madagaszkár tiszteletbeli konzulja. A vendég madagszkári születésű de 1980 óta él a családjával Magyarországon. A műsorban magáról, Madagaszkárról és egy azzal kapcsolatos programról mesél. Afrika napok címmel rendezvény lesz június 21-22-23-án a Vámház kőrúti Vásárcsarnokban ahol Madagaszkár a díszvendég.  meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban június 3-án B. Tóth László telefonon beszélt Steier Józseffel a HTCC  (Magyar Kulturális és Kereskedelmi Központ) marokkói vezetőjével aki magyar üzletemberekkel látogatott ki Marokkóban ahol az első mezőgazdasági vásárra látogatott ki 10 üzletemberrel akikkel együtt sikeres megállapodásokat sikerült megkötni.meghallgatás (.mp3)

2016. MÁJUS

A poptarisznya.hu online rádióban május 27-én B. Tóth László telefonon beszélt Szűcs Tamással a Globoport.hu főszerkesztőjével. Jelenleg Algériából jelentkezik ahol éppen tartózkodik és egy kicsit mesél erről az országról a műsorban.  meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban május 20-án B. Tóth László vendége volt Dr. Tanka László újságíró, jogász a Panoráma Világklub elnöke. A vendég a műsorban beszál a klub alakulásáról, tevékenységéről és egy programról ami a napokban folyik éppen. A Magyarok Világtalálkozója május 13-22 között kerül megrendezésre. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban május 10-én B. Tóth László telefonon beszélt Dr. Jakkel Annával  aki kecskeméti háziorvos és önkéntes orvos. Az AHU Medical Team önkéntes orvosai ismét segítséget nyújtanak és az újonnan megnyílt körmendi menekülttáborban segítik a migránsok egészségügyi ellátását. Erről mesél a doktornő a műsorban. meghallgatás (.mp3)

2016. ÁPRILIS

13062495 10208201043377270 3414000258970093822 nA poptarisznya.hu online rádióban április 29-én B. Tóth László vendége volt Novák András a Globo Tv főszerkesztője és az ATV riportere. András nemrégen ért haza a 
Görög-Macedón határról ahol forgattak és frissiben tud beszámolni az ott tapasztalt migráns helyzetről. Erről beszél a műsorban. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban április 22-én B. Tóth László telefonon beszélt Kovács Bernadettel aki Ugandából jelentkezik az AHU ( Magyar Afrika Társaság) szervezésében kint lévő XIII. Orvosi Misszió résztvevőjeként. A misszió tagjai dr. Bagdi Zita általános orvos, dr. Kapi Zsófia fül-orr-gégész, Gáspár Attila mentőtiszt, Kovács Bernadett AHU koordinátor és Kovács Dániel önkéntesek. A csapat tagjai az egy hónapos út során Uganda különböző részein fognak gyógyítani és felvilágosító előadásokat tartani a helyi lakosság számára. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban április 15-én B. Tóth László vendége Orzói Zsuzsa az AHU ( Magyar Afrika Társaság) protokollfőnöke. A műsorban mesél az AHU munkásságáról a folyamatban lévő és a tervekben lévőkről egyaránt. Az XIII.Orvosi misszió éppen most tartózkodik kint Ugandában ahol egy hónapot fognak eltőlteni. Ezen felül egy kinti kórház építése is folyamatban van. A szervezet sok-sok tervvel a jövőben továbbra is munkájával segíti Afrika különböző országaiban az ottani üzletembereket illetve gyerekeket vagy akár a betegeket. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban április 8-án B. Tóth László telefonon beszélt Kovács Bernadettel aki az AHU (Magyar AfrikaTátrsaság) szervezésében indult XIII.Orvosi Misszió koordinátora. Az orvoscsoport pár napja indult újra el Ugandába ahol 1 hónapot fognak eltölteni és segíteni a rászoruló betegeknek. A négy tagú orvoscsoport igyekszik mindenféle betegségben segíteni és tanácsot adni napi szinten. A műsor vendége a napi rutinról mesél a műsorban. meghallgatás (.mp3)

2016. MÁRCIUS

A poptarisznya.hu online rádióban március 18-án B. Tóth László vendége Novák András riporter, aki nemrégiben a görög-török határon járt és menekültekről forgatott. A műsorban az ottani helyzetről és a menekültválságról beszélgetnek a műsorvezetővel. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban március 11-én B. Tóth László telefonon beszélt vendégével Steier Józseffel aki a HTCC  (Magyar Kulturális és Kereskedelmi Központ) képviseletében fogadta a marokkói delegációt akikkel nagyon előnyös megállapodások születtek többek között a gödöllői egyetemmel is. Dél Marokkó fejlesztése is szóba került és az, hogy a magyar cégek miként tudnak ebben részt venni. A tárgyalásokról beszél a vendég a műsorban. meghallgatás (.mp3)

2016. FEBRUÁR

A poptarisznya.hu online rádióban február 27-én Dombovári Gábor a Matiné c. műsorban telefonon beszélt Balogh Sándorral a HTCC (Magyar Kulturális és Kereskedelmi Központ) elnökével aki a műsorban a március 3-6. között megrendezésre kerülő HTCC Afrika Expo programjairól beszélt amelyben a HTCC mint szponzor is részt vesz illetve üzleti fórumot tart az érdeklődő üzletembereknek. A részletes  programot megtekinthetik a HTCC  weboldalán http://htcc.org.hu/hu/hirek/programajanlo/v-htcc-afrika-expo-es-vasar/ meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban február 26-én B. Tóth László telefonon beszélt Kutasi Szaboccsal a HTCC (Magyar Kulturális és Kereskedelmi Központ) kereskedelmi igazgatójával. A Hungexpo területén kerül megrendezésre idén is az Afrika Expo az Utazás kiállítás keretein belül mrcius 3-6 között. Ennek részeként a HTCC mint szponzor is részt vesz illetve üzleti fórumot tart az érdeklődő üzletembereknek. A vendég a HTCC tevékenységéről is mesél a műsorban. A részletes  programot megtekinthetik a HTCC  weboldalán http://htcc.org.hu/hu/hirek/programajanlo/v-htcc-afrika-expo-es-vasar/A műsor meghallgatása:  meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban február 19-én B. Tóth László vendége volt Novák András a Globo Tv főszerkesztője aki nemrégen Etiópiában járt ahol Usa-Afrika fórum (10. Amerikai-Afrikai Üzleti Fórum) volt. A  műsorban a fórumról mesél hosszanbban ami  5 napos volt és sok témát éritett. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban február 12-én B. Tóth László vendége Molnár Pál újságíró a Balassi Bálint emlékkard és egyéb művészeti díjak alapítója. Bálint napon adják át húszadszor a díjat amit már afrikai és dél-amerikai költő, műfordító is kapott. A vendég a 20 éves díj történetéről mesél a műsorban. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban február 5-én B. Tóth László telefonon beszélt Bodó Judit borásszal aki a Bott Pince tulajdonosa. A műsorban mesél a borászat kezdetéről és miként lett végül is borász és a borászat. Mesél arról is, hogy is került el Afrikába és mit tanult a borászatról?  meghallgatás (.mp3)

2016. JANUÁR

A poptarisznya.hu online rádióban január 22-én B. Tóth László telefonon beszélt Kembe Sorel Arthurral aki az AHU (Magyar Afrika Társaság)  szóvivője és az egyesület további éves terveiről mesél a műsorban. Ezek között szerepel a gyermektámogatási program,  az orvosi misszió és Malawiban is lesz egy speciális misszió ahol magyar orvosok fognak operálni, illetve a Kapekeben épülő orvosi központ is elkezdhet épülni. Ezekről és sok más tervről beszél a műsorban Sorel. meghallgatás (.mp3)
A poptarisznya.hu online rádióban január 15-én B. Tóth László telefonon beszélt Szilasi Ildikóval az V. HTCC Afrika Expo és Vásár szervezőjével. A rendezvény március 3-6 között kerül megrendezésre amely a HTCC (Magyar Kulturális és Kereskedelmi Központ) szponzolásával  és az AHU (Magyar Afrika Társaság) közreműködésével egy színvonalas kiállítást  tart számos vendéggel és műsorral az érdeklődőknek. meghallgatás (.mp3) 

A poptarisznya.hu online rádióban január 8-án B. Tóth László vendége volt Dr. Pacher Tibor a Puli Space alapitója és csapat vezetője. Hogy mit is jelent ez a Puli Space és mikor, hogyan indult el erről mesél a műsorban a vendég. A Magyar Afrika Társaság jóvoltából létrejött egy szerződés amely segítségével a holdjáró gépezet hasznos tud lenni akár sivatagi körülmények között is. meghallgatás (.mp3)

2015. NOVEMBER

A poptarisznya.hu online rádióban november 27-án B. Tóth László vendége volt Prof.Dr. Kanizsay Endre a Magyar Afrika Társaság agrár és élelmezéspolitikai főtanácsadója. A vendég nemrégen tért vissza Egyiptomból egy konferenciáról " Kormány feladatok az afrikai gazdaság fejlesztésben." címmel rendezték melynek fő célja az éhezés megoldása az afrikai országokban. Továbbá téma volt a beszélgetés folyamán a migráció kérdése is Afrika kapcsán. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban november 20-án B. Tóth László telefonon beszélt Dr. Jakkel Anna háziorvossal aki nemrég tért vissza Malawiból, Blantyre-ból ahol egy kissebb orvoscsoporttal tartózkodott 1 hónapot rászorulók és betegek gyógyításával foglalkozva. Anna a műsorban elmeséli, hogy milyen élményekkel tért vissza Afrikából ahol már többször járt. Most az AHU szervezésében a XII.Orvosi Misszió keretében volt szerencséje ismét gyógyítani. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban november 13-án B. Tóth László telefonon beszélt Balogh Sándorral az AHU  (Magyar Afrika Társaság) elnökével aki jelenleg Ugandában, Kampalában tartózkodik többedmagával egy üzleti konferencia keretein belül. Az üzleti utat a Magyar Kulturális és Kereskedelmi Központ (HTCC), a Magyar Fejlesztési Minisztériummal közösen, a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium egyetértésével a Déli Nyitás keretében szervezte meg. Az üzleti delegációt Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter vezeti. Ez a találkozó segít az üzletembereknek közelebb kerülni az afrikai gazdasági  és üzleti élethez és megismerni az abban rejlő lehetőségeket. Szintén a helyszínen tartózkodik Szijjártó Sarolta az egyesület jószolgálati nagykövete is, aki a konferencia megszervezésében vesz részt.   meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban november 6-án B. Tóth László telefonon beszélt Kiss Róbert Richárddal aki az AHU munkatársa a Globoport Médiaholding főszerkesztője. Magyar napot tartottak Malawiban a HTCC (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) szervezésében ahol a magyar gasztronómia melett számos más érdekesség is bemutatásra került. A vendég a műsorban mesélt arról, hogy hogyan is zajlott ez a rendezvény. meghallgatás (.mp3)

2015. OKTÓBER

A poptarisznya.hu online rádióban október 30-án B. Tóth László telefonon beszélt az ugandai HTCC ház (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) vezetőjével Lukács Balázzsal aki a műsorban beszélt a kampalába induló üzleti delegációról is illetve magáról Ugandáról és az ott rejlő üzleti lehetőségekről. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban október 30-án B. Tóth László telefonon beszélt az AHU (Magyar Afrika Társaság) által szervezett XII.Orvosi Misszió egyik résztvevő orvosával Dr.Pálinkás Edinával. A misszió ismét egy hónapot tőlt kint Malawiban ahol a kollégáival együtt segítenek rászoruló embereken. A műsorban mesél az eddigi tapasztalatokról. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban október 16-án B. Tóth László telefonon beszélt Dr.Jakkel Annával aki az AHU (Magyar Afrika Társaság) keretein belül szervezett orvosi misszióban már többször vett részt. Most ismét lehetősége nyílt  az immár XII.Orvosi Misszión részt vennie ami a mai napon indul útjára és mint mindig 1 hónapot tartózkodnak kint egy távoli országban Afrikában, hogy segítsenek kollégáival együtt a beteg, rászorult embereken. A mostani misszió ezúttal Malawiba indul ami egy új helyszín az orvoslás tekintetében. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban október 2-án B. Tóth László telefonon beszélt Szilasi Ildikó Hermina Afrika-kutató, antropológus és az Afrika Expo szervezője és a Kultúrafrika Alapítvány kuratóriumi elnöke. Magyarország is befizetője annak az európai uniós pályázati alapnak amely az afrikai országok fejlesztését segíti elő. A pályázatokra magyar cégek is sikerrel jelentkezhetnek de nem nagyon tudnak erről a lehetőségről. A vendég segít tisztán látni abban, hogy milyen segítséget kaphatnak a magyar vállalkozások a pályázatokhoz. meghallgatás (.mp3)

2015. SZEPTEMBER

A poptarisznya.hu online rádióban szeptember 25-én B. Tóth László vendége Sasvári Nóra és Gedeon Tímea a Hand Szövetség két munkatársa. Mivel is foglalkozik a szövetség a hétkönapokban és miben tud segíteni más szervezeteknek. Erről mesélnek a műsorban a szakértők.meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban szeptember 18-án B. Tóth László vendége Dr. Mihálffy Balázs az Afrikai-Magyar Egyesület alapító tagja a Magyar Iszlám Közösség alapítója, első elnöke és sejkje. Mint kompetens szakértő az iszlám vallással kapcsolatban arról mesél, hogyan is került Magyarország a migránsok előterébe. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban szeptember 11-én B. Tóth László vendége Patay Dorottya az AHU ( Magyar Afrika Társaság) civil és humanitárius ügyek igazgatója. A műsorban beszél többek között arról, hogy augusztus közepén részt vett New York-ban egy konferencián ahol az ENSZ és több civil szervezet vett részt. Miről szólt a tárgyalás illetve miről tudtak megállapodni? meghallgatás (.mp3)

2015. AUGUSZTUS

A poptarisznya.hu online rádióban augusztus 28-án B. Tóth László telefonon beszélt Dr.Kiss Krisztina önkéntes orvossal aki az AHU (Magyar Afrika Társaság) szervezésében vett részt egy ugandai 1 hónapos orvosi misszión. Most már itthon van és itt segít a migránsok melletti orvosi munkákban. Erről az itthoni munkáról mesél a műsorban. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban augusztus 14-én B. Tóth László telefonon beszélt Patay Dorottyával aki az AHU (Magyar Afrika Társaság) civil és humanitárius igazgatója és éppen Miskolcon tartózkodik. Elmondta a műsorban, hogy egy nagyon fontos megállapodás jött létre az iménti percekben miszerint a Magyar Afrika Társaságnak a miskolci kórház tárgyi felajánlásokat tett abból az alkalomból, hogy Ugandában kórház épül az egyesület közreműködésével. Az ugandai épülő kórházról és tervekről is beszél a műsorban. meghallgatás (.mp3)

2015. JÚLIUS

A poptarisznya.hu online rádióban július 31-én B. Tóth László telefonon beszélt Dr. Fodor Réka aki az AHU (Magyar Afrika Társaság) szervezésében sorra kerülő XI. Orvosi Misszióban vett részt Ugandában. A misszió tagjai egy hónapig dolgoztak az ország keleti részében, orvosi ellátást nyújtva a rászoruló helyieknek, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Munkájukat helyi partnerszervezetünk, a kampalai HTCC vezetője Lukács Balázs segítette.A műsorban élményeiről, benyomásairól, tapasztalatairól mesél. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban július 24-én B. Tóth László telefonon beszélt a mai vendégével Bódi Gergővel aki színész, szinkronszínész. Gergő tagja az Improvizációs színháznak és mellette a Hand Szövetséggel is együttműködnek, többek között Kapolcson is fel fognak lépni. Hogy mi is a kapcsolat a színház és a Hand (Nemzetközi Humanitárius és Fejlesztési Civil Szövetség) között ezt is elmeséli a beszélgetésben.  meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban július 17-én B. Tóth László vendége volt Nagy Tibor a Vöröskereszt budai régiójának a vezetője. A vendég egy új kezdeményesésről mesél a műsorban ami még kisérleti jelleggel indult el de szeretnék ha hagyományosan lehetne ezt a programot tartani. A "Játszótéri Hősök" címmel a program többek között a segítségnyújtásról, elsősegélynyújtásról szól játékos formában gyerekeknek. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban július 10-én B. Tóth László vendége volt V.Szabó Noémi festőművész, szerkesztő műsorvezető. A műsorban beszélgettek a művészetről, festészetről, érzésekről, látványokról. Július 10.-én nyílik meg a Kortárs Művészek Galériában egy kiállítás Nepálért egy hónapon keresztül a Hotel Héliában. A vendég a kiállításról is beszél a műsorban.meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban július 3-án B. Tóth László vendége volt Prof. Dr. Kanizsay Endre a Szent István Egyetem tanára az AHU (Magyar Afrika Társaság) tagja akivel a műsorban a napjainkban felerősödött migráció kérdéséről beszélgetnek. Mit is lehet vagy lehetne tenni, hogy megfékezzék a menekült áradatot viszont a migránsok is biztonságban eljussanak végcéljukhoz? Ezzel összefüggésben rendezik a 2.Afrikai Fórumot novemberben.meghallgatás (.mp3)

2015. JÚNIUS

A poptarisznya.hu online rádióban június 26-án B. Tóth László vendége volt Orzói Zsuzsa az AHU (Magyar Afrika Társaság) munkatársa aki frissen hazaérkezve Ugandából mesél a szervezet kinti munkájáról amiben ő maga is részt vett. A múlt héten indult el Magyarországról Ugandába a XI. Orvosi Misszió négy tagú orvoscsapata akiknek a fogadását készítették elő Zsuzsáék illetve mesél egy készülőben lévő magyar kórházról is melyet az AHU épít. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban június 19-én B. Tóth László vendége volt Jenei Orsolya az Amnesty International magyarországi igazgatója. A június 20-i menekültek világnapja alkalmából szervesz az egyesület egy látványos megmozdulást a Kossuth téren. Hogy miről is szól ez a megmozdulás erről beszél a vendég a műsorban. meghallgatás (.mp3) 

A poptarisznya.hu online rádióban június 12-én B. Tóth László vendége volt Dr. Bördös Éva projekt koordinátor
Nemzetközi fejlesztési projektek területén a Demnet (Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány) alapítványnál. Mivel is foglalkozik az alapítvány és miben tudnak segíteni cégeknek? A gyermekmunka elleni védelem is programjuk célja amiről a műsorban szó esik. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban június 5-én B. Tóth László vendége volt Hajdú Klára szakpolitikus a CEEWEB egyesület (A biológiai sokféleségért) munkatársa. A közép-kelet európai regionális egyesület elsősorban természetvédelemmel foglalkozik. Az egyesület munkájáról mesél a vendég a műsorban. meghallgatás (.mp3)

2015. MÁJUS

A poptarisznya.hu online rádióban május 29-én B. Tóth László telefonon készített interjút dr.Tanka Lászlóval aki a Panoráma Világklub alapító elnöke. Az éppen véget érő (Május 22-31.)  Panoráma Világtalálkozó kapcsán meséli el a rendezvény főbb progjamjait és résztvevőit. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban május 22-én B. Tóth László vendége volt Kovács (Kedves) Tibor író aki a frissen megjelent könyvéről mesél a műsorban. A rinocérosz-terápia kalandos, fanyar humorral átszőtt történetében a legbölcsebb szereplőnek egy ezüsthátú gorilla bizonyul. Miről is szól ez a könyv?  meghallgatás (.mp3) 

A poptarisznya.hu online rádióban május 15-én B. Tóth László vendége volt Dr.Steier József aki az AHU alapító tagja és a Guineai Köztársaság tiszteletbeli konzulja és a "Zöld Sahara Program" vezetője. Hogyan lehet zöldíteni a sivatagokat és milyen növények bírják azt a klímát? A műsor folyamán elmeséli a vendég miről is szól ez a program. meghallgatás (.mp3)

2015. ÁPRILIS

A poptarisznya.hu online rádióban április 24-én B. Tóth László vendége volt Biedermann Zsuzsánna a Világgazdasági Intézet Fejlődés-gazdaságtani kutatócsoport egyik munkatársa. Az 1994-ben történt ruandai népírtás kapcsán beszélget a műsorvezető a vendégével. A 21 évvel ezelőtti népírtásban közel 1 millió ember vesztette életét. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban április 17-én B. Tóth László telefonon beszélt az AHU szervezésében Ugandából jelentkező Patay Dórával aki a X.Orvosi Misszió egyik tagja és egészségfejlesztési szakértőként segíti a csapat munkáját. A műsorban beszél a csapat eddigi munkájáról illetve az 1 hónapos misszió céljairól. Az interjúban sikerül megszólaltatni az éppen helyszínen tartózkodó ugandai Ipari és Kereskedelmi minisztert. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban április 10-én B. Tóth László telefonon beszélt Lukács Balázzsal Ugandából aki az ottani HTCC ház (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) vezetője aki a napokban megérkező magyar orvoscsoport munkájáról beszél a műsorban. Miben és hogyan tudnak segíteni az ugandai embereknek 1 hónapon keresztül az orvosok? meghallgatás (.mp3)

2015. MÁRCIUS

A poptarisznya.hu online rádióban március 27-én B. Tóth László telefonon beszélt Szedlacskó Zoltánnal az EBCAM (EUROPEAN BUSINESS COUNCIL FOR AFRICA AND THE MEDITERRANEAN) igazgatósági tagjával aki a műsorban beszélt a szervezet tevékenységéről illetve, hogy kiknek is tudnak segíteni ennek segítségével. A szervezet közgyűlése a mai napon lesz ahol a BKIK-val együttműködve tartanak az üzletembereknek és cégeknek konferenciát. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban március 20-án B. Tóth László vendége Mihalkó Viktória az Anthropolis Egyesület elnöke. Március 20-án egy könyvmegjelenés sajtótájékoztatója lesz a "Modernkori rabszolgaság " című könyv kapcsán.Miről is szól a könyv és mire is szeretné felhívni a figyelmet? Erről beszél a műsorban a vendég. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban március 17-én B. Tóth László vendége Prof.Dr.Kanizsay Endre a Szent István Egyetem tanára. A műsor témája a VÍZ amelyből földünkön egyre kevesebb van ezért harcolni kell érte. Miért is fontos a víz a földünkön, hogy is van ez Afrikában? meghallgatás (.mp3) 

A poptarisznya.hu online rádióban március 13-án B. Tóth László telefonon beszélt Balogh Sándorral az AHU (Magyar Afrika Társaság) elnökével a frissen aláírt megállapodásról mely a dubaii HTCC (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) ház megnyitásáról szól. Miben tud ez a központ segíteni a Dubaiban élő vagy dolgozó üzletembereknek vagy akár a turistáknak? meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban március 6-án B. Tóth László vendége Kembe Sorel Arthur a televízióból is ismert színész aki az AHU (Magyar Afrika Társaság) csapatát erősíti már évek óta. Most a műsorban mesélt magáról, pályafutásáról és az AHU-hoz fűződő viszonyáról. meghallgatás (.mp3)

2015. FEBRUÁR

A poptarisznya.hu online rádióban február 27-én B. Tóth László telefonon beszélt Lukács Balázzsal az ugandai HTCC ház (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) vezetőjével. Mesél a HTCC ház tevékenységéről illetve, hogy miben tudnak segíteni a magyar vállalkozóknak amennyiben Ugandában szeretnének vállalkozni. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban február 20-án B. Tóth László telefonon beszélt Balogh Sándorral  a Magyar Afrika Társaság elnökével ezúttal Afrika kapcsán a víz kérdéséről esett szó amely a kontinensen létkérdés. Milyen segítséget tud nyújtani a szervezet az embereknek a víz fogyasztásában? meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban február 6-án B. Tóth László telefonon beszélt Szilasi Ildikó Hermina Afrika-kutató, antropológus és az Afrika Expo szervezője. Negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Expo területén az Afrika Expo amely ismét sok érdekességgel várja a látogatókat február 26. és március 1. között. A műsorban a szervező a kiállítás főbb érdekességeiről beszélt. meghallgatás (.mp3) 

2015. JANUÁR

A poptarisznya.hu online rádióban január 23-én B. Tóth László telefonon beszélt Juhász Péter Gergővel  az AHU munkatársával aki az új Malawiban létrehozott HTCC ház (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) megnyitásáról számol be a műsorban. A műsorban bemutatja a vendég röviden Malawit is.meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban január 16-én B. Tóth László telefonon beszélt a Magyar Afrika Társaság elnökével Balogh Sándorral a mai napon induló Budapest-Bamako Rally részleteiről. 2015-ben az AHU továbbra is a futam humanitárius szakmai partnereként gyűjti, koordinálja és osztja majd szét a felajánlott adományokat. Az előző évekhez hasonlóan ezúttal is három fő célterület – oktatási, szociális és egészségügyi – intézményeinek ajánljuk fel a beérkezett adományokat a futam helyszínéül szolgáló afrikai országokban.meghallgatás (.mp3)

2014. DECEMBER

A poptarisznya.hu online rádióban december 19-én B. Tóth László vendége volt Mészáros Edit a Tropical magazin főszerkesztője. A magazin az újságpiacon egy friss és tartalommal teli lap ami a világ különböző országaiba repíti el az olvasót. Ha nem is tud elutazni a távoli tájakra de a részletes és átfogó leírásoknak köszönhetően szinte odarepíti az olvasót. A vendég az újságról mesél a műsorban. meghallgatás (.mp3)

  

A poptarisznya.hu online rádióban december 12-én B. Tóth László vendége volt Mhagama Péter aki mesekönyveket ír és a Serengeti Troupe vezetője ami afrikai népzenével foglalkozik.Tanzánia függetlenségének 53. évfordulója alkalmából a Fészek klubban tartanak egy megemlékezést annak jegyében, hogy 53 év telt el a függetlenség kikiáltása óta. Erről és Tanzániáról is beszél a vendég. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban december 5-én B. Tóth László vendége volt Besenyei György a Hajlék Nélküliek Jövőjéért Alapítvány ügyvezetője. A vendég mesél az alapítvány munkájáról, tevékenységéről céljairól és, hogy hogyan segítenek ilyenkor karácsony táján a hajléktalanoknak? meghallgatás (.mp3)

2014. NOVEMBER

A poptarisznya.hu online rádióban november 21-én B. Tóth László vendége volt Fülöp T. Mariann a Kétszínű Marokkó című új könyv szerzője aki maga is újságíró. Az írónő előző könyve a Kétszínű Irán címmel jelent meg nagy sikerrel, ezen felbátorodva született meg a következő téma is. Mennyire ismerjük Marokkót, azt a bizonyos másik arcát? meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban november 7-én B. Tóth László vendége Orzói Zsuzsa és Omotunde Komolafe az AHU munkatársai. A november 15-én megrendezendő Iroko Awards díjátadó kapcsán beszélgetnek a vendégek amely az Afrikáért sokat tett emberek elismeréséért jött létre. A díj immáron 3. éve létezik, melyet több kategóriában osztanak ki. meghallgatás (.mp3)

2014. OKTÓBER

A poptarisznya.hu online rádióban október 31-én B. Tóth László telefonon beszélt Dr. Steier Józseffel aki az AHU alapító tagja és guineai tiszteletbeli főkonzul. A november 5-én megjelenő új könyvéről beszélgetnek amelynek címe " Az ebola poklában jártam". Erről a könyvről és létrejöttének okáról, körülményeiről mesél a műsorban. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban október 24-én B. Tóth László telefonon beszélt Dr. Kanizsay Endre professzorral aki Afrika szakértő és az AHU alapító tagja is. Október 16-án volt az Élelmezési Világnap aminek apropóján beszélget a műsorvezető a professzor úrral. Hogyan lehet segíteni az éhezés megallításában? meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban október 10-én B. Tóth László vendége Balogh Cecília a Szahara Táncstúdió vezetője. A táncstúdióról mesél a műsorban illetve a hastáncról és orientális táncokról. De hogy is függ össze ez a gyermek segélyezéssel? meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban október 10-én B. Tóth László vendége volt Novák András a Hír3D főszerkesztője,újságíró. Nemrégen érkezett haza Szomáliából ahol a békefenntartóknál 3 magyar katona is tartózkodik. Az ő kinti életükről forgattak riportot amiről a műsorban is mesél illetve az ebola járvány mai állapotáról. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban október 3-án B. Tóth László a Magyar Afrika Társaság elnökével beszélt  telefonon. Balogh Sándor Dubaiban tartózkodik éppen egy nemzetközi konferencián ahol az afrikai kereskedelem fellendítéséről tárgyaltak a szakemberek. Erről mesél a műsorban. meghallgatás (.mp3)

2014. SZEPTEMBER

A poptarisznya.hu online rádióban szeptember 26-án B. Tóth László telefonon beszélt Dr.Tarróssy Istvánnal aki Afrika kutató, adjunktus a PTE-n. A beszélgetés aprópója, hogy a keleti nyitás Afrikát érintő lehetőségeiről folytatnak eszmecserét a téma érintettjei és a napokban is Budapesten volt ez a rendezvény. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban szeptember 12-án B. Tóth László vendége volt Dr. Mihálffy Balázs az Afrikai-Magyar Egyesület tagja a Magyar Iszlám Közösség alapítója, első elnöke és sejkje. A mai napok terrorcselekményei kapcsán az iszlám vallást sok ember összemossa a terrorizmussal. A vallásról és annak követőiről mesél a műsor vendége. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban szeptember 8-án B. Tóth László telefonon beszélt Dr. Steier József az AHU alapító tagja és guineai tiszteletbeli főkonzul. Guineából hazaérve az ebola járvány biztonsági intézkedései miatt 21 napot volt karanténban. Erről is mesél többek között, hogy kell ezt elképzelni? meghallgatás (.mp3)

2014. AUGUSZTUS

A poptarisznya.hu online rádióban augusztus 22-én B. Tóth László telefonon beszélt Kiss Endre (Endi) a Hooligans együttes dobosa aki a többi taggal együtt szerencsi származású. A hétvégén megrendezésre kerülő szerencsi csokifesztiválon ők is fellépnek a fesztivál zárókoncertjeként. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban augusztus 15-én B. Tóth László telefonon beszélt Szerencs polgármesterével Koncz Ferenccel. Hamarosan hetedik alkalommal nyitja meg kapuit a szerencsi csokoládé fesztivál (Aug.22-24), amely a kezdetek óta egy nagyszabású kulturális és gasztronómia rendezvénnyé nőtte ki magát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kisvárosban. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban augusztus 8-án B. Tóth László vendége volt Juhász Péter Gergő aki nemrégen ért haza Afrikából Malaviból. Az ott nyíló HTCC kereskedelmi iroda megnyitása előkészületeiben vett részt, erről és az ottani élményeiről, tapasztalatairól mesél. meghallgatás (.mp3)

2014. JÚLIUS

A poptarisznya.hu online rádióban július 25-én B. Tóth László telefonon beszélt a KFT együttes egyik alapító tagjával Márton Andrással aki az augusztus 8-i nagyszabású koncertről beszélt. A koncerten most egyedül álló módon afrikai zenészek és táncosok fognak fellépni, az ötlet megszületéséről mesél bővebben. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban július 18-án B. Tóth László vendége volt Zelei József békenagykövet aki ismét nagy útra indul a „Két keréken a Nagyvilágban" békemisszió kerékpárosaként. „Gandhi gyalogolt, Forrest Gamp a filmben futott, én 10 éve járom a Világot, a Béke jegyében kétkerekűmmel", mondja Zelei József, aki már az egyenlítőnél is hosszabb távot, 45.000 km-t tett meg négy kontinensen, 55 országban, 16 béketúra során. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban július 4-én B. Tóth László telefonon beszélt Pál Levente főszervezővel a gyergyószentmiklósi nyári fesztivál okán ami július 10-13 között lesz látogatható.meghallgatás (.mp3)

B. Tóth László a fesztiválról szintén telefonon beszélt Balogh Sándorral az Magyar Afrika Társaság elnökével, hogyan is került kapcsolatba az egyesülettel a rendezvény?meghallgatás (.mp3)

2014. JÚNIUS

A poptarisznya.hu online rádióban június 27-én B. Tóth László vendége volt Szántó Diána az Artemisszió Alapitvány elnöke. Az elöző héten volt a menekültek világnapja. ennek kapcsán beszélgettek az alapitvány elnökével aki közvetlen kapcsolatban van napi szinten a migránsokkal és segít nekik. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban június 20-án B. Tóth László vendége volt Bodorkós Tamara a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Kulturális Divizíó kulturális vezetője. A műsorban mesél az általuk szervezett nyári napközis táboroztatás előnyeiről, lehetőségeiről és programjairól. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban június 13-án B. Tóth László vendége volt Szilasi Ildikó Hermina Afrika-kutató, antropológus aki Szenegálról mesél ahonnan nemrég tért haza. Turistaként miért is érdemes meglátogatni Afrika tájait és természeti látványosságait? meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban június 6-án B. Tóth László vendége volt a műsor első felében Mészáros Attila a "Gyermeksziget" egyik szervezője. Júniusban nagyszabású rendezvények lesznek a gyerekeknek a Hajógyári szigeten. Minden hétvégén más és más érdekes programokkal várják a gyerekeket többek között a színes falu programmal is. Hogy mi is ez a színes falu program, erről mesél a műsorban. meghallgatás (.mp3)

A műsor második felében pedig Mhagama Péter volt a vendég aki afrikai származású és az általa írt mesekönyvről mesélt és a zeneszeretetéről. meghallgatás (.mp3)

2014. MÁJUS

A poptarisznya.hu online rádióban május 23-án B. Tóth László vendége volt Dr. Mihálffy Balázs az Afrikai-Magyar Egyesület tagja a Magyar Iszlám Közösség alapítója, első elnöke és sejkje. A műsor témája a frissen megjelet könyve "Mosoly a pokolból (Bosznia frontjáról az afrikai bányákig)" címmel. Miről is szól a szerző önéletrajzi regénye? meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban május 16-án B. Tóth László vendége volt Dr. Kanizsay Endre professzor, Afrika szakértő az AHU alapító tagja. A mai műsor témájában körbejárják azt a kérdést, hogy Afrika milyen módon tud részt venni a világ élelmezésében? meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban május 9-én B. Tóth László vendége volt Nagy Tibor a Vöröskereszt budai régiójának a vezetője akivel abból az alkalomból készült a beszélgetés, hogy május 8.-a a Vöröskereszt Világnapja. Hogy is kell elképzelni ezt a napot és miről is szól? meghallgatás (.mp3)

2014. ÁPRILIS

A poptarisznya.hu online rádióban április 18-án B. Tóth László vendége Klebercz Orsolya programszervező az Új Akropolisz Filózófiai iskola munkatársa. Az egyesület önkéntes alapon működik és az emberiség kultúrkincsének a megtartása és megőrzése illetve átadása a fő célkitűzésük. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban április 18-án B. Tóth László vendége Szabó Györgyi az AHU gyermektámogatási program koordinátora és Morris Andrea akivel Bamakóból frissen hazaérve mesélnek a kinti élményekről, tapasztalatokról. Egy új gyermektámogatási programon dolgozva jutottak el Bamako nyomornegyedébe is közel negyven családhoz. Erről mesélnek a műsorban.meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban április 11-én B. Tóth László vendége Novák András a Hír3D főszerkesztője volt. A műsor témája a 20 évvel ezelőtt Ruandában történt mészárlás kapcsán az országban azóta történt megújúlás és a mai napok történései. A történetekről film is készült ami a Hír3D oldalán is látható. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban április 4-én B. Tóth László vendége Dr. Búr Gábor a Magyar Afrika Társaság tagja, az ELTE egyetemi docense. 20 éve történt a ruandai nápírtás ennek kapcsán beszélgetnek a tényekről. 100 nap alatt, 1994. április 6-ától július közepéig. Legalább 500 000 tuszi és több százezres nagyságrendű mérsékelt hutu vesztette életét. Vajon mi volt ennek az igazi oka? meghallgatás (.mp3)

2014. MÁRCIUS

A poptarisznya.hu online rádióban március 28-án B. Tóth László telefonon beszélt Prof. Dr. Ternák Gáborral aki egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem Infektológiai, Katasztrófa-orvostani és Oxyológiai Intézetének igazgatója. A professzor az afrikai betegségekről beszélt és annak tudnivalóiról azok számára akik Afrikába szeretnének menni akár turistaként  akár szakmai út kapcsán. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban március 21-én B. Tóth László vendége volt Szabó Mária aki a Wekerlei kultúrház és könyvtár igazgatója. Annak aprópóján vendégeskedik a műsorban, hogy március 22-én szombaton "Közel Afrikához" című program kerül megrendezésre ahol az érdeklődők Afrikához tudnak egy kicsit közelebb kerülni az előadások és programok által. A program díszvendégei: Lounés Magramane, Algéria budapesti nagykövete, Muhammadu S. Yunusa, a Nigéria Szövetség Köztársaság helyettes nagykövete, Balogh Sándor, a Magyar Afrika Társaság elnöke és Gajda Péter Kispest polgármestere. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban március 11-én B. Tóth László vendége volt Dr. Kanizsay Endre professzor, Afrika szakértő az AHU alapító tagja. 2014. év a családi gazdaságok éve amiről a napokban konferenciát is tartottak. Mit is jelent mai világunkban a világ különböző tájain az a családi gazdaság? meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban március 7-én B. Tóth László vendége volt Dr. Steier József az AHU alapító tagja és guineai tiszteletbeli főkonzul. A héten nyílt meg Budapesten a Guineai Köztársaság konzulátusa több afrikai nagykövet jelenlétében. Miért van szükség a magyarországi követségekre és miben tudnak segíteni a magyar vállalkozásoknak? meghallgatás (.mp3)

2014. FEBRUÁR

A poptarisznya.hu online rádióban február 28-án B. Tóth László vendége volt Buda Gergely a III.Afrika Expo kapcsán. Az Afrika Expo területén 15 afrikai ország képviseletében 20 kiállító kap lehetőséget a bemutatkozásra, az Angolai Nagykövetség Budapestről, a Kenyai és Namíbiai Képviselet egyenesen Bécsből érkezik. A 2014-es expo kiemelt kiállítójáról, és díszvendégéről, a gazdasági lehetőségekben és piramisokban gazdag Szudánról a Szudáni Kereskedelmi Képviselet jóvoltából már első kézből értesülhet.

meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban február 6-án B. Tóth László vendége volt Dr. Mihálffy Balázs az Afrikai-Magyar Egyesület tagja aki világpolgár is egyben. A műsorban beszélgettek  többek között zenéről, vallásról,  emberekről, napjainkról...... persze Afrikán keresztül. meghallgatás (.mp3)

2014. JANUÁR


A poptarisznya.hu online rádióban január 21-én B. Tóth László vendége volt Szegő Andor aki a Civil rádióból ismert műsorvezető és megrögzött Afrika "imádó". A műsorban mesél erről a vonzódásáról és esetleges terveiről. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban január 10-én B. Tóth László vendége volt Kiss Virág az AHU koordinátora és Dr. Késmárszky Róbert budapesti fül-orr-gégész szakorvos. Az Ugandában töltött egy hónapos orvosi misszióról meséltek, az elmúlt 1 hónap élményeiről, tapasztalatairól. meghallgatás (.mp3)

IMG-20140107-WA0001A poptarisznya.hu online rádióban január 3-án B. Tóth László vendége volt Szerbin Judit az AHU munkatársa és Lantai-Csont Gergely fotós. A műsorban meséltek az Afrikában töltött 4 hónapos expedícióról, annak előkészítéséről, céljairól, eredményeiről  és tanulságairól. meghallgatás (.mp3)

2013. december

A poptarisznya.hu online rádióban december 20-án B. Tóth László vendége volt Balogh Sándor az Afrikai-Magyar Egyesület elnöke akivel visszatekintenek az egyesület egész éves munkájára és beszélgetnek a közeljövő és távlati terveiről is. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban december 13-án B. Tóth László vendége volt Nick Morris aki angol lévén 1990 óta él nálunk Magyarországon. Több évet élt Afrikában is és ott látta az emberekre gyakorolt hatását Nelson Mandélának. Erről és ezzel kapcsolatos élményeiről is mesél a műsorban. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban december 6-án B. Tóth László vendége volt Novák András a Hír 3D internetes hírportál főszerkesztője aki a műsorban a frissen megjelent könyvét ismerteti és mesél róla. A "Kémes ügyek" avagy akcióban a magyar titkosszolgálatok c. könyv ami a kémelhárítás akcióiról mesél el történeteket. meghallgatás (.mp3)

2013. NOVEMBER

A poptarisznya.hu online rádióban november 29-én B. Tóth László vendége volt Morris Andrea aki családjával jutott el Afrika több országába is majd önkéntes lett. Hogy is került el idáig és mi vitte az önkéntes munkára? Ennek történetéről mesél a műsorban. meghallgatás (.mp3)


A poptarisznya.hu online rádióban november 22-én B. Tóth László vendége volt Balogh Réka a Hand Szövetség (Nemzetközi Humanitárius és Fejlesztési Civil Szövetség) szakpolitikai munkatársa. A műsorban beszél a szervezet feladatairól, céljairól, tagjairól. Miben tud a Szövetség segíteni és kiknek? meghallgatás (.mp3)

IMG 3359A poptarisznya.hu online rádióban november 15-én B. Tóth László vendége volt Répásy Zsolt fotós aki legutóbb Nigériában járt és fotózott ahol sok érdekes dologgal találkozott, erről mesél a műsorban. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban november 1-én B. Tóth László vendége volt Somfai Júlia aki szociális munkás és fél évet töltött Zambiában önkéntesként. Az ottlétéről mesél a műsorban és arról, hogy náluk, hogy tartják a halottak napját? meghallgatás (.mp3)

2013. OKTÓBER

A poptarisznya.hu online rádióban október 25-én B. Tóth László vendége volt Diószegi Anna Nepál szerelmese. Az ország szépsége teljesen elvarázsolta egy hónapos ottléte során. Elhatározta tehát, hogy visszatér és segít a helyi fiataloknak abban, hogy megfelelő oktatásban részesülhessenek. A műsorban Nepálról mesél a hallgatóknak. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban október 18-án B. Tóth László vendége volt Dr. Kanizsay Endre professzor, Afrika szakértő az AHU alapító tagja. A műsor témája a víz és erről tartott konferencia. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban október 11-én B. Tóth László vendége volt Sipos Attila egykori aktív öttusázó. Mesél az öttusáról, sportról az egykori versenyekről. Megtudhatjuk mi is az a "Masters Öttusa" ? meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban október 4-én B. Tóth László vendége volt Orzói Zsuzsa az Afrikai-Magyar Egyesület munkatársa aki a műsorban mesél az egyesület egy új kezdeményezéséről ami az Afrika iránt érdeklődőknek nyújt lehetőséget, hogy jobban megismerjék ezt a színes földrészt. meghallgatás (.mp3)

2013. SZEPTEMBER

A poptarisznya.hu online rádióban szeptember 27-én B. Tóth László vendége volt Novák András a Hír 3D internetes hírportál főszerkesztője aki a napokban tért vissza Szíriából. A háborút közvetlen közelről látta és a felkelők mellett tudott tudósítani a legfrissebb hírekről hazánknak. A háború szőrnyűségeiről és az emberekről mesél a műsorban. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban szeptember 13-án B. Tóth László vendége volt Dr. Mihálffy Balázs az Afrikai-Magyar Egyesület tagja. A Szíriában kialakult háborús helyzetről beszél a szakértő, hogy egy kicsit betekintést nyerjen a hallgató ebbe a világba.  meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban szeptember 6-án B. Tóth László vendége volt Kovács P. Attila fotós. A Fővárosi Állat- és Növénykert Szavanna ház kiállító termében nyílik kiállítás a fotóiból ahol köszöntőt mond Balogh Sándor az Afrikai-Magyar Egyesület elnöke. meghallgatás (.mp3)

2013. AUGUSZTUS

A poptarisznya.hu online rádióban augusztus 23-án B. Tóth László vendége volt Lantai-Csont Gergely fotógráfus és Szerbin Judit az Afrikai-Magyar Egyesület részéről akik a szeptemberben induló "Ismerd meg Afrikát" mozgalom keretein belül megrendezésre kerülő expedícióról mesélnek. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban augusztus 16-án B. Tóth László vendége volt Nemere Dóra aki önkéntesként került ki 2,5 évvel ezelött Haiti fővárosába ahol egy árvaház vezetésével foglalkozik. A Hope Home alapítvány halmozottan sérült gyerekekkel is foglalkozik,  erről mesél a műsorban. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban augusztus 9-én B. Tóth László vendége volt Belicza Bea rádiós újságíró aki afrikai élményéről mesél ahova önkéntesként került el Magyarországról. Mozambikban és Nigériában járt, ezekről a tapasztalatokat osztja meg a műsorban. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban augusztus 2-án B. Tóth László vendége volt Bodorkós Tamara kommunikációs munkatárs aki a XIII. ker-ben dolgozó szülők gyerekeinek a nyári táboráról beszél. Miről is szól ez a tábor és kik vesznek részt? meghallgatás (.mp3)

2013. JÚLIUS

A poptarisznya.hu online rádióban július 26-án B. Tóth László vendége volt Képes Gábor múzeológus a budapesti Öntődei Múzeum vezetője. A budapesti Öntödei Múzeum az Afrikai-Magyar Egyesülettel karöltve színpompás programmal várta az érdeklődőket, hogy a rendkívüli tárlatvezetések mellett egy ismeretlen kontinensre is elrepítsék őket.    meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban július 19-én B. Tóth László vendége volt Pamlényi Miklós a kenyai ABN Atlantis Kft. ügyvezetője aki Kenyáról mesél. Miklós beavatja a hallgatót a kenyai mindennapokba és az üzleti és gazdasági lehetőségekbe amiben az AHU is részt vesz. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban július 2-án B. Tóth László vendége volt Abebe Dániel "Bebe" a BTB énekese (AHU tagja) aki mesél az Etióp apukától való származásáról, Afrikáról, saját élményeiről, zenéről, tervekről és sok más érdekes témáról. meghallgatás (.mp3)

2013. JÚNIUS

A poptarisznya.hu online rádióban június 28-án B. Tóth László vendége volt Kembe Sorel színész aki mesél saját életéről, Afrikáról és még sok más érdekes témáról. meghallgatás (.mp3)

2013. május

A poptarisznya.hu online rádióban május 31-én B. Tóth László vendége volt Orzói Zsuzsa az AHU munkatársa aki az Afrikai-Magyar Egyesület és a Zsigmond Király Főiskola közös oktatási projektjéről beszélt. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban május 24-én B. Tóth László vendége volt Szabadi Klaudia az AHU munkatársa aki a tunéziai turisztikai központ megnyitása kapcsán beszél Tunéziáról a turista szemével. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban május 17-én B. Tóth László vendége volt Nyerges Ambrus bangladeshi tiszteletbeli főkonzul és egyben a Globimpex Zrt. elnök-helyettese. A mai téma a műsorban a Marokkói-Magyar gazdasági kapcsolatok és a Globimpex Zrt. magyar házai külföldön. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban május 10-én B. Tóth László vendége Bokor Balázs a "Budapest Africa Fórum" főkoordinátora. Erről és Afrikáról is beszél oktatás, gazdasági, kereskedelmi szempontból. A Fórum célja, hogy afrikai partnereink és a magyar nem-állami szereplők figyelmét sikerrel irányítsa a politikai, gazdasági, kulturális, tudományos és technológiai kapcsolatok szubszaharai országokkal való fejlesztésére. meghallgatás (.mp3)

2013. ÁPRILIS

A poptarisznya.hu online rádióban április 26-án B. Tóth László vendége Képes Kálmán az április közepén Ghánában megnyílt kereskedelmi központ vezetője. Ebben az Afrikai-Magyar Egyesület és Balogh Sándor az elnök is nagy szerepet vállalt. Erről is beszélt a műsorban a vendég és persze Afrikáról. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban április 19-én B. Tóth László vendége volt Szilasi Ildikó Afrika-kutató, antropológus aki Ghánáról és dél Burkina Faso-ról mesél ahonnan nemrégen tért haza fotós kollégájával Lantai-Csont Gergellyelmeghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban április 12-én B. Tóth László vendége volt Mhagama Péter az "Afrikai mesék" című könyv írója, a Tanzániai-Magyar Társaság tagja és Dr.T.Horváth Attila szuahéli tolmács aki a fordításban segédkezett. Mesélnek a megjelent könyvről és még sok más érdekességről. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban április 2-án B. Tóth László vendége volt Polgár András a Saharun rally futamigazgatója, aki mesélt a márciusban megrendezett versenyről és annak érdekességeiről, többek között a futam jótékonysági célkitűzéseiről. Az adományok a Magyar Vöröskereszt és az Afrikai-Magyar Egyesület gyűjtései kapcsán jutottak célba. meghallgatás (.mp3)

2013. MÁRCIUS

A poptarisznya.hu online rádióban március 8-án B. Tóth László vendége volt Kiss Virág az Afrikai-Magyar Egyesület program koordinátora aki mesélt a március 7-én induló Saharun 2013 autóversenyről és ennek keretin belül a humanitárius segítségnyújtásról amely idén alulfelszerelt egészségközpontokba juttat el adományokat. meghallgatás (.mp3)

2013. FEBRUÁR

A poptarisznya.hu online rádióban február 22-én B. Tóth László vendége volt Szilasi Ildikó Afrika-kutató, antropológus a II.Afrika Expo fő szervezője. A műsorban beszámolt az Expo sikerességéről és a további tervekről. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban február 15-én B. Tóth László vendégei voltak Nagy Tibor a Magyar Vöröskereszt budai régiójának területi vezetője és Kővári Barna aki autóversenyző, műsorvezető és a Magyar Vöröskereszttel sokat együtt dolgozó partner. A beszélgetés az adományozásról, adományokról és arra rászoruló emberekről szólt. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban február 8-án B. Tóth László vendége volt Orosz Sára a pirézek kulturális nagykövete és kommunikátora. A műsorban mesél arról, hogy vajon kik is azok a "pirézek" és mit kell róluk tudni?  meghallgatás (.mp3)

2013. JANUÁR

A poptarisznya.hu online rádióban január 25-én B. Tóth László vendége volt Szilasi Ildikó Afrika-kutató, antropológus. A beszélgetés témája egy szilveszteri afrikai kirándulás élményei Szenegálból illetve a februárban megrendezésre kerülő II.Afrika Expo. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban január 22-én B. Tóth László vendége volt Újszászi Györgyi aki a méltányos kereskedelem (fair trade) fogalmába avatja be hallgatókat közelebbről. A méltányos kereskedelem (fair trade) gondolata a legutóbbi negyven év során alakult ki a nyugati világban, válaszul a felismerésre, miszerint a kereskedelemből és annak fejlődéséből származó hasznon nem minden ország, és azok lakosságának minden rétege osztozik méltányosan. Így például afrikai országok sem. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban január 11-én B. Tóth László vendége volt Soós Kinga az Afrikai-Magyar Egyesület humanitárius referens munkatársa, aki  a Budapest-Bamako Rally keretein belüli adományok és azok célbajuttatásáról beszélt. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban január 4-én B. Tóth László vendége volt Kiss Virág az Afrikai-Magyar Egyesület program koordinátora és Matyi László az AHU munkatársa, akik a 2013-ban induló orvosi misszióval kapcsolatos adományokról beszéltek a műsorban. meghallgatás (.mp3)

2012. DECEMBER

A poptarisznya.hu online rádióban december 28-án B. Tóth László vendége volt  Balogh Sándor, az Afrikai-Magyar Egyesület elnöke. A beszélgetés a 2012-es év értékeléséről és a jövő év terveiről hangzott el. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban december 7-én B. Tóth László vendége volt Dr. Mihálffy Balázs az Afrikai-Magyar Egyesület tagja. Hogyan ünneplik Kenyában a karácsonyt?  meghallgatás (.mp3)

2012. NOVEMBER

A poptarisznya.hu online rádióban november 30-án B. Tóth László vendége volt Nagy Eszter aki divattervezőként afrikai ruhákat tervez és készít. Erről mesél a műsorban....- meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban november 23-án B. Tóth László vendégei voltak egy nigériai házaspár akik hazánkban élnek és tanultak. Kelly Ume a feleség szívesen beszél férje zenei pályájáról aki Bom-C néven az afropop zenei irányzat egyik képviselője számos saját számmal is. - meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban november 16-án B. Tóth László vendége volt Szegő Andor Afrika kutató és utazó aki 3 hónap alatt bejárta egész nyugat Afrikát egy hátizsákkal. Erről és az élményeiről mesél a műsorban.- meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban november 2-án B. Tóth László az utazzafrikaba.hu kezdeményezésről és a Szilveszterezz Szenegálban túráról beszélget Szilasi Ildikó Afrika-kutató, antropológussal. - meghallgatás (.mp3)

2012. OKTÓBER

A poptarisznya.hu online rádióban október 19-én B.Tóth László vendége volt Szedresi Anna aki nem látóként mesélt Afrikával kapcsolatos élményeiről, érzéseiről, gondolatairól és az Afrikai-Magyar Egyesülettel való kapcsolatáról. - meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban október 2-án B.Tóth László vendége volt Balogh László a világ egyetlen zászlómúzeumának tulajdonosa aki 5 földrész 6000 zászlóit gyűjtötte össze.

A beszélgetés témája : a múzeum és annak története. meghallgatás (.mp3)

2012. SZEPTEMBER

A poptarisznya.hu online rádióban szeptember 28-án B.Tóth László vendége volt Kiss Virág az Afrikai-Magyar Egyesület program koordinátora aki elmesélte, hogy egy mentőautó mellett ismét sok hasznos adományt szállítottak Marokkóba. meghallgatás (.mp3)

 

A poptarisznya.hu online rádióban szeptember 14-én B.Tóth László vendége volt Gál József világjáró, vitorlás az Africa-Europe Challenge szervezője.

A beszélgetés témája: a verseny. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban szeptember 11-én B.Tóth László vendége volt Raymond Irambo, az Afrikai-Magyar Egyesület tagja.

A beszélgetés témája: a nyelvek sokszínűsége Afrikában és a Nyelvparádé vásár a Millenárison. meghallgatás (.mp3)

2012. AUGUSZTUS

A poptarisznya.hu online rádióban augusztus 24-én B.Tóth László vendége volt Dr. Mihálffy Balázs az Afrikai-Magyar Egyesület tagja.

Téma: Sárkunyhótól a vallásig Afrikában. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban augusztus 17-én B.Tóth László vendége volt Szilasi Ildikó Hermina antropológus, Afrika kutató.

Téma: Angola - Magyar László nyomában elnevezésű expedícióról hozott élményei, beszámolója. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban augusztus 10-én B.Tóth László vendége volt Buzás Kálmán a Kőbányai Művelődési Központ főtanácsosa.

Téma:"Az én meséim"-gyerekek által írt és illusztrált mesekönyvek. meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban augusztus 3-án B.Tóth László vendége volt Lantai-Csont Gergely fotográfus.

Téma: Angola - Magyar László nyomában elnevezésű expedícióról hozott élményei. meghallgatás (.mp3)

2012. JÚLIUS

A poptarisznya.hu online rádióban július 13-án B.Tóth László vendége volt  Szlimán Ahmed az Afrikai-Magyar Egyesület tagja.

Téma: A műsor vendégét 2012 júliusában tiszteletbeli magyarnak választották. - meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban július 6-án B.Tóth László vendége volt Joó Géza a Magyar Világtalálkozó sajtófőnöke.- meghallgatás (.mp3)

2012. JÚNIUS

A poptarisznya.hu online rádióban június 29-én B.Tóth László vendége volt Ámon Betti kultúrmanager.
A műsor témája: afrikai temetikus nap a Gozsdu udvarban.- meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban június 22-én B.Tóth László vendége volt Dr.Steier József az AHU elnöksegi tagja.

A műsor témája a kínai császárfa project fejlesztései.

meghallgatás (.mp3)

Poptarisznya 2012. junius 15 Raymond IramboA poptarisznya.hu online rádióban június 15-én B.Tóth László vendége volt Raymond Irambo, az Afrikai-Magyar Egyesület tagja. 

Téma: Afrika Konferencia, Pécs - meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban június 8-án B.Tóth László vendége volt Dr. Gyurácz Andrea szerző.

Téma: Andrea közelmúltban megjelent Szőke nő Afrikában című könyvsorozata.

 - meghallgatás(.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban június 1-én B.Tóth László vendégei voltak Nagy Miklós Zoltán és Novák Tamás többszörös Budapest-Bamakó győztesek.

Téma: A Budapest-Gambia kultúrhíd. - meghallgatás (.mp3)

2012. MÁJUS

20120518

A poptarisznya.hu online rádióban május 31-én B.Tóth László vendége volt Regőci Attila a Regő MAFC jótékonysági teniszkupa szervezője.

 -meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban május 18-án B.Tóth László vendégei voltak Szilasi Ildikó antropológus, Afrika kutató és Lantai-Csont Gergely fotográfus.

Téma: A június 6-án induló Angola - Magyar László nyomában elnevezésű expedíció részletei.-meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban május 11-én B.Tóth László vendége volt Dr. Mihálffy Balázs az AHU tagja.

Téma: Balazs "Rejtői" kalandjai Afrikában.-meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban május 4-én B.Tóth László vendége volt Dr. Awa Kante.

Téma: Oroszország, Magyarország, Franciaország, Mali egy érdekes életút főbb állomásai.
A műsor második részében egy kis kedvcsináló a Shiraz és a Bambara Hotelhez.

-meghallgatás(.mp3)

2012. ÁPRILIS

A poptarisznya.hu online rádióban április 27-én B.Tóth László vendége: Dr. Mihálffy Balázs az AHU tagja

Téma: Egy "Világfi" afrikai élményei.-meghallgatás (.mp3)

20120420A poptarisznya.hu online rádióban április 20-án B. Tóth László vendége Dr. Tanka László, a Pannónia Világklub alapítója volt.
Téma: A július 1. és 8. között megrendezésre kerülő Magyar Világtalálkozó.  - meghallgatás (.mp3)

2012. március

A poptarisznya.hu online rádióban március 30-án B. Tóth László vendége volt Borsos Erika az Odeon Mozi ügyvezetője és Venczel Sára a Colours Fesztivál főszervezője.

Téma: A március hónapban megrendezésre kerülő Colours Fesztivál. - meghallgatás (.mp3)
 

A poptarisznya.hu online rádióban március 23-án B. Tóth László vendége  - meghallgatás (.mp3)

20120518A poptarisznya.hu online rádióban március 16-án B. Tóth László vendége volt Balogh Sándor az AHU elnöke 

Téma: Afrikaról általaban.  - meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban március 9-én B. Tóth László vendége volt Steier József az AHU alapító tagja

Téma: A Kínai-császárfa project. - meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban március 2-án B. Tóth László vendége volt Polgár András a Saharun jótékonysági Rallye főszervezője.

Téma:  A Saharun  - meghallgatás (.mp3)

2012. FEBRUÁR

A poptarisznya.hu online rádióban február 24-én nem volt adás.

A poptarisznya.hu online rádióban február 17-én B. Tóth László vendége volt  Nagy Miklós háromszoros Bamakó Rallye győztes és Novák Tamás fotós.

Téma: 2012-es Budapest-Bamakó Rallye  - meghallgatás (.mp3)

20120518A poptarisznya.hu online rádióban február 3-án B. Tóth László vendége volt Lantai-Csont Gergely fotográfus

Téma: Madagaszkár és Etiópia egy fotográfus szemével. - meghallgatás (.mp3)

2012. JANUÁR

A poptarisznya.hu online rádióban január 27-én B. Tóth László vendége volt: Dr. Kanizsay Endre az AHU alapító tagja.

Téma: Szudán kettéválása. - meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online radióban január 20-án B. Tóth László vendége Kiss Virág, az Afrika-Magyar Egyesület humanitárius koordinátora
Téma: Az AHU humanitárius missziói - meghallgatás (.mp3)

20120518A poptarisznya.hu online radióban január 17-én B. Tóth László vendége Bethlen József, a Marokkói-Magyar Üzleti Tanács elnöki tanácsadója
Téma: Marokkóról általában - meghallgatás (.mp3)

A poptarisznya.hu online rádióban január 13-án B. Tóth László vendége Balogh Sándor, az Afrikai-Magyar Egyesület elnöke
Téma: Afrikáról általában - meghallgatás (.mp3)

poptarisznya-facebook