Kamerun angol nyelvterületén az ott dúló politikai konfliktusok miatt a gyerekek másfél éve nem járnak iskolába.

Családok, szülők küldik gyerekeiket a francia nyelvterületen élő rokonokhoz, barátokhoz, ismerősökhöz, hogy tanulmányaikat elkezdhessék vagy folytathassák, mindez viszont nem csupán a gyereket a tanév idejére befogadó családot feltételezi, hanem a szükséges költségek fedezését is.

Dr. Turóczi Ildikó először 2012-ben utazott Kamerunba, azóta folyamatosan visszalátogat, az ott élő, tanulni vágyó, de anyagi háttérrel nem rendelkező gyerekek oktatását segítő programot szervez, ebben partnere a Magyar Afrika Társaság is. A gyűjtött pénzösszeget elviszik Kamerunba, tandíjat, tanszert, tankönyvet és egyéb szükséges kelléket vásárolnak belőle, figyelemmel követik a diákok életének alakulását, ezekről rendszeresen beszámolnak a támogatóknak. A program állandó és lelkes támogatója Balogh Cecília, valamint sokan mások szerte a világból.

Tarts velünk, légy társunk, segíts Te is a tanulni akaró gyerekeknek iskolába járni!

Ha szívesen válnál valamelyik gyerkőc támogató szülőjévé átélve az örökbefogadás ezen módjának csodáját, akkor kérünk vedd fel a kapcsolatot projektkoordinátorunkkal, Kiss Kamillával az alábbi email címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a +36 70 312 7268-as telefonszámon.

Együtt tudunk nagyot tenni!

 

6

2

3

4

5

7

8

9

11

szt

tt