A hazánkra egyre jobban nehezedő migrációs nyomás következtében a magyarországi menekülttáborok a kapacitásuk két-háromszorosára duzzadtak a menekültek számát tekintve. A korábban elégséges tábori egészségügyi ellátás a hirtelen megnövekedett igényt csak nagy nehézségek árán képes ellátni; elsősorban orvosokban szenvednek hiányt.

A Magyar Afrika Társaság a Magyar Ázsia Társasággal közreműködve úgy döntött, hogy az egyesület orvos bázisának segítségével, az eddigi misszióiban megszerzett tudással és tapasztalattal enyhít az országunkra háruló terheken.

A Magyar Afrika Társaság magyarországi menekülttáborokat célzó programja augusztus hónaptól vette kezdetét. Az ún. Nyílt Befogadó Központok közül Bicskén, Nagyfán és Debrecenben vállalnak önkéntes munkát az AHU orvosai és egészségügyi szakemberei. 

Támogassa az AHU orvosainak munkáját Ön is!

Az eddigi ellátás szélesítése érdekében várjuk orvosok és egészségügyi szakdolgozók jelentkezését, akik csatlakoznának a Társaság önkéntes orvosi csapatához.

További információért kérjük vegye fel a kapcsolatot Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.