A Magyar Afrika Társaság 2016. április 4-én indította immár XIII. orvosi misszióját a fekete kontinensre. A csapat tagjai az egy hónapos út során Uganda különböző részein gyógyítottak és felvilágosító előadásokat tartottak a helyi lakosság számára. Az első héten a Buganda Királyság orvosi csapatával közösen, Nakawuka településen gyógyítottak, míg a misszió hátralevő részében különféle oktatási és szociális intézményekben állították fel ideiglenes rendelőjüket, Kapeke-ben, Kabubbu-Kiwoko-ban, Mbale-ban és Kampalában. A misszió tagjai dr. Bagdi Zita általános orvos, dr. Kapi Zsófia fül-orr-gégész, Gáspár Attila mentőtiszt, Kovács Bernadett AHU koordinátor és Kovács Dániel önkéntesek voltak.

Köszönjük a Hartmann-Rico Hungária Kft-nek, a Green Sound Plusz Kft-nek, Túlélővíz.hu-nak, a Salus Kft-nek, a Speeding Kft-nek és a Schiller-Diamed Kft-nek, hogy támogatásukkal hozzájárulntak orvosi missziónk sikerességéhez!

A misszió időtartama: 2016. április 4. - május 2.

 

2016. 04. 29. (péntek)

lastdayAz utolsó munkanapunk is pörgősen telt. A Kyanja Community Health Center-ben dolgoztunk. Már voltunk itt a misszió alatt, így a helyszín nem volt idegen a számunkra.

A Magyar Afrika Társaság 2015. október 16-án indította XII. orvosi misszióját ezúttal egy új helyszínre, Malawiba. A csapat tagjai egy hónapot töltöttek el Malawi déli részén, Blantyre-ben, hogy orvosi segítséget nyújtsanak a környéken élő, rászoruló helyieknek. 

A misszió tagjai Dr. Jakkel Anna kecskeméti háziorvos, Dr. Pálinkás Edina általános orvos és Horváth Dorottya AHU koordinátor voltak. 

A misszió időtartama: 2015. október 16 - november 11.

 

2015. 11. 10-11.

jacarandajoAz utolsó reggelünkkor visszamentünk a misszió legelső állomására, vagyis a Jacaranda iskolába, ahol sok jó barátot szereztünk. Végezetül még találkoztunk az ott tanuló diákokkal, tanárokkal és az iskola alapítóival is. Kicsit szomorúan hagytuk ott őket, de indulnunk kellett, hogy időben kiérjünk a reptérre.

A Magyar Afrika Társaság (AHU) 2015-ben indította 11. orvosi misszióját. Korábbi felhívásunknak köszönhetően számos orvos jelentkezett önkéntesnek, akik közül június 19.-én egy négy tagú csapat indult Ugandába. A misszió tagjai egy hónapig dolgoztak az ország keleti részében, orvosi ellátást nyújtva a rászoruló helyieknek, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Munkájukat helyi partnerszervezetünk, a kampalai HTCC vezetője Lukács Balázs segítette. 

Dr. Fischer Dániel rezidens orvos, Dr. Guedada Kamilla általános rovos, Dr. Fodor Réka háziorvos, a sürgősségi betegellátásban egyaránt nagy gyakrolattal rendelkező orovosok, valamint Márton István mentőtiszt folytatták kollégáik - az eddigi tíz orvos misszióban - megkezdett munkáját, mintegy 3000 beteget ellátva.

A misszió időtartama: 2015. június 19. - július 24.


Köszönetnyilvánítás

Dr. Fodor Réka és az AHU köszöni a felajánlott játékokat és ruhákat:

dr. Nemere Szilviának, Tőkés Nikolettnek és Briginek, Szilágyi Julinak és Bencének, László Renátának, Reinkopf Verának és Illésnek, Komlóssy Beának, Mészáros Nikolettnek, Mocsai Orsinak, Ritának, a fóti ügyeletes nővérnek és kisfiának, Barnusnak.

Dr. Guedada Kamilla és az AHU köszöni az adományokat:

Katának, Mariannak, Ildinek és Évának Dusnokról, valamint Djamelnek, Djamilának és a brüsszeli Hopital Erasme-nak 

Márton István és az AHU köszöni a Trombitás Étterem törzsvendégeinek, a Falcon Ambulance Zrt-nek és az Ambacor Mentőszolgalat Kft-nek.

Dr. Kiss Krisztina és az AHU köszöni a Benu Gyógyszertárnak (XVIII. kerület, Thököly út) a felajánlott gyógyszereket 

Együtt tudunk nagyot tenni!

 

2015. július 19. 

safari2

Roham tempóban reggelizünk, sietnünk kell, hogy elérjük a kompot, ami a Nílus túlpartjára visz át minket. A állatcsordák nagy része ugyanis a delta vidéket népesíti be. Minden rendben is megy, a túlparton azonban tartunk egy kis szünetet egy folyami hajókirándulás végett. Egy-kettőre motorcsónakba pattanunk, és kapitányunk Minston folyamatos narrációja mellett felhajózunk egészen a Murchinson-vízesésig.