A Magyar Afrika Társaság számos fórumon képviselteti magát érzékenyítő programok formájában. Az adott helyszín igényei szerint tart érzékenyítő előadásokat, önkéntességre motiváló bemutatókat, kézműves foglalkozásokat, illetve hangszeres előadásokat, táncesteket, stb.


Programok 2017

Az AHU meghívást kapott a Budapesti Ward Mária Általános Iskola afrikai tematikus hetére, melynek során Afrika kiállítást mutattak be a diákoknak fotókkal, szobrokkal, szőttesekkel. A hét utolsó napján, február 2.-án, záróeseményként a buli hangulatot a Serengeti Troupe két tagja biztosította autentikus dobokkal, énekkel és tánccal. A csapat tagjai mindig remekül megtalálják a hangot a gyerekekkel, akik most is teljes lelkesedéssel csatlakoztak az előadáshoz.

2017. március 4-én Pam Young, a Village Ventures nevű alapítvány megálmodója és működtetője tartott előadást az afrikai önkéntességről az Afrika Expo színpadán.

2017 nyarán a Magyar Afrika Társaság a Szent János Kórház Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Rehabilitációs Osztályán tart nyári táborok alkalmával rendezett afrikai kulturális napokat iskoláskorú gyermekek számára. A gyermekek ismeretterjesztő előadásokon keresztül ismerhetik meg a kontinenst, illetve az AHU munkáját, megismerhetik az önkéntes segítségnyújtás lehetőségét, majd kézműves foglalkozásokon, hangszerbemutatón vehetnek részt. A nap fénypontja a Serengeti zenekar mozgáskultúrához kapcsolódó speciális előadása és zenei bemutatója.