uIMG 3169Egy hónap után hazatértek az AHU önkéntes orvosai Ugandából, ahol közel 2000 betegnek nyújtottak ingyenes ellátást. Az AHU-nak ez volt a IX. missziója az afrikai kontinensen.

 


Az esti órákban érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre az Afikai-Magyar Egyesület által szervezett IX. orvosi misszió orvos csoportja, és koordinátora:
Dr. Jakkel Anna kecskeméti háziorvos
Dr. Szabó György pócsmegyeri háziorvos
Dr. Késmárszky Róbert budapesti fül-orr gégész szakorvos
Kiss Virág egyesületi koordinátor
A reptéren családtagok, a média képviselői és az egyesület munkatársai fogadtták a misszió tagjait.
A hazai sajtó és az Afrikai-Magyar Egyesület részéről Vujity Tvrtko fogadta az 1 hónapos gyógyító munka után Ugandából haza érkező orvosokat.
A misszió során önkénteseink közel 2000 betegnek nyújtottak ingyenes orvosi ellátást, gyógyszert is biztosítva számukra. A missziós munkát az egyesület munkatársa Kiss Virág segítette, valamint az indulás előkészületeit koordinálta. Orvosaink olyan területekre is eljutottak, ahol az egészségügyi ellátás a helyiek számára elérhetetlen.
A leggyakoribb betegségek és tünetek a területen: malária, bélférgesség, hasmenés, bőrbetegségek, fertőzött sebek.
Dr. Jakkel Anna háziorvos, 4. alkalommal vett részt önkéntes misszióban, másik 2 munkatársa első alkalommal jelentkezett az egyesület felhívására.
A Magyar Afrika Társaság ezúton is szeretné megköszönni a misszió résztvevőinek odaadó munkáját! Bízunk benne, hogy a jövőben is lesz lehetőségünk segíteni afrikai betegeken.

 

uIMG 3129

 

uIMG 3132

 

uIMG 3191

 

uIMG 3201