Budapest - 1100 vályogtéglából és nádtetőből készült az az autentikus afrikai kunyhó, ami a Magyar Afrika Társaság jóvoltából épült a Fővárosi Állat -és Növénykertben.


Az ünnepélyes átadón a Serengeti Troup dobosai és énekesei, valamint a Szavannah kifutó zsiráfjai és orrszarvúi teremtettek igazi afrikai hangulatot, és többek között Raymond Irambo, az AHU főtitkára, valamint Mihállfy Balázs AHU-tag is jelen volt. - Ahogy az állatok szerete, úgy az emberek szeretete is fontos. Ezt szerette volna a Magyar Afrika Társaság ebben a kunyhóban ötvözni itt az állatkertben. Annyi rémhír terjed Afrikáról, ebola, éhínség, háborúk, mi ezt szeretnénk oldani. Ha valaki ugyanis kimegy Afrikába, akkor egy teljesen már érzés keríti hatalmába, másképp fogja látni, és mi ezt szeretnénk ezzel a kunyhóval az idelátogatóknak is megmutatni - osztotta meg gondolatait a vendégekkel Mihálffy Balázs. Dr. Persányi Miklós, a Fövárosi Állat -és Növénykert igazgatója örömmel adta át a nagyközönségnek az AHU felajánlását.
- Két okból gyűltünk ma össze, az Állatszeretet Fesztivál megnyitója, valamint az Afrika-kunyhó átadása miatt. Mindkettő nagyon örömteli esemény, hiszen 1922 óta néhány éve sikerült újra életet adnunk ennek a fesztiválnak, érdekes programokkal szolgálni minden állatszerető látogatónknak, és még örvendetesebb, hogy tehetjük mindezt olyan partnerekkel, mint különböző állatvédő, állami és civil szerveződések, és mint a Magyar Afrika Társaság, akik erre az alkalomra készítették el az Afrika-kunyhót, ami az afrikai kultúrát és a társaság cselekvőképességét fogja hirdetni a Szavannah-kifutó mellett - mondta Dr. Persányi.