2016-ban ismét visszatér a fekete kontinensre a Budapest – Bamako humanitárius kaland rally, amelyen a verseny és a túra kategóriában is izgalmas útvonalat és kemény etapokat ígér a közel 9000 km-es út. A Magyar Afrika Társaság csapata 2008 óta a futam humanitárius partnere.

Feladatunk a rally során a résztvevő csapatok által összegyűjtött adományok térségbe juttatása, valamint az adományátadó programok megszervezése és lebonyolítása. Az összegyűlt adományok kórházakban, gyermekotthonokban és iskolákban kerülnek átadásra. Horváth Dorottya a Magyar Afrika Társaság humanitárius referense a Budapest-Bamako 2016 sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy kik az adományok kedvezményezettjei, illetve, hogy miként változtak meg pozitív irányba az adományozási szokások a rally 11 éves történetében. 

A futam január 15-én délután 14 órakor a Lurdy Ház parkolójából rajtol. Az európai szakaszon egy 4 napos szuper maratoni etappal kezdődik, hogy aztán Marokkón, Mauritánián és Malin keresztül autózva, január 31-én elérje el a Niger folyó mentén elterülő Mali fővárost, Bamakót.