IMG 3232 resizeSikeresen lezajlott a Sud-Sud konferencia, melynek aktualitását a magyar kormány „déli-nyitás” politikája és Afrika világgazdasági szerepének felértékelődése adta.
Témája az egyetemek szerepe a kapcsolatok fejlesztésében volt. A konferenciát a bénini Abomey-Calavy Egyetem (UAC) rektora vezette delegáció tiszteletére rendezte a Sunwo Zrt., a Magyar Afrika Társasággal és a HTCC-vel közösen.

A bénini díszvendégek 3 professzora is tartott előadást, melynek során bemutatták az egyetemet és a vízügyi hivatalt, képviseltette magát a szegedi, a miskolci és egy budapesti egyetem is. Mika János úr, Kovács Kornél professzor úr, Márton László és Dr. Steier József úr Afrikához kapcsolódó előadásának is nagy sikere volt. Külön öröm volt számunkra, hogy a követségek is megtisztelték konferenciánkat (Algéria, Szudán, Dél-Afrikai Köztársaság).
A konferencia végén a jelenlévők véleménye egyöntetű volt annak tekintetében, hogy ebben a témakörben rendezendő előadások hagyományait mindenképpen érdemes lenne a jövőben is folytatni, továbbfejleszteni.

IMG 3235 resize

IMG 3244 resize

IMG 3241 resize

IMG 3249 resize

IMG 3252 resize

IMG 3256 resize

IMG 3261 resize

IMG 3263 resize

IMG 3269 resize