Saharun Hétfőn tartották a március 7-17. között Tunéziában megrendezésre kerülő Saharun autóverseny sajtótájékoztatóját. Az eseményen Polgár András futamigazgató ismertette az útvonalat, majd bemutatta a verseny hivatalos támogatóját illetve a humanitárius partnereket.

Az AHU és a Saharun szervezőiroda több éve dolgozik együtt a futamok humanitárius programján. 2012-ben egy tuniszi hátrányos helyzetű általános iskolát támogattunk iskolai felszerelésekkel.

Idén egyesületünk azt a feladatot vállalta, hogy olyan alulfelszerelt egészségügyi központot találjon, ahol nagy szükség van a legalapvetőbb orvosi felszerelésekre, eszközökre. Az AHU kötszert, ragtapaszt, gézlapot ajánlott fel a rendelőknek. A humanitárius projekthez ezúttal a Magyar Vöröskereszt is csatlakozott: kézfertőtlenítő szereket, gumikesztyűt küldenek Tunéziába, melyet a csapatok maguk szállítanak ki.

A verseny csütörtökön, március 7-én 9 órakor indul a Lurdy Ház parkolójából. A rajtnál mindenkit szeretettel várunk!

Jó utat és jó versenyzést kívánunk!

Együtt tudunk nagyot tenni!

 

A poptarisznya.hu online rádióban március 8-án B. Tóth László vendége volt Kiss Virág az Afrikai-Magyar Egyesület program koordinátora aki mesélt a március 7-én induló Saharun 2013 autóversenyről és ennek keretin belül a humanitárius segítségnyújtásról amely idén alulfelszerelt egészségközpontokba juttat el adományokat. meghallgatás (.mp3)