MoroccoFlagAz Afrikai-Magyar Egyesület és a Marokkói-Magyar Üzleti Tanács mély megrendüléssel értesült a marokkói királyi gárdisták tragédiájáról. Az Egyesület elnöke, Balogh Sándor és a Tanács elnöki megbízottja, Szabó Helga részvétnyilvánító üzenetében együttérzéséről biztosította VI. Mohamed királyt, az ország vezetőit, marokkói partnereit, barátait, az áldozatok hozzátartozóit.

A Mr. Saad-Eddine El Othmani marokkói külügyminiszternek, Dr. Nourdine Benomar, Marokkó budapesti nagykövetének és Mr. Moulay Youssef Alaoui, a Marokkói-Magyar Üzleti Tanács társelnökének eljutatott üzenetben az aláírók a vezetőség és valamennyi munkatársuk nevében gyors felépülést kívántak a baleset sérültjeinek.
Amint arról az AfriPORT-on is beszámoltunk, szakadékba zuhant a marokkói királyi gárda tagjait szállító busz. Az alakulat VI. Mohamed király útját készítette elő az arab ország északi részén, a Földközi-tenger partján.
Tétouanból haladtak el-Hoszeima irányába, amikor a sofőr egy kanyarban egyelőre ismeretlen okból elveszítette az uralmat a jármű fölött, és a busz egy 200 méter mély szakadékba zuhant. A balesetben a királyi gárda 16 tagja meghalt, 42 tagja megsérült. VI. Mohamed közleményében részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és közölte: ő fogja állni a személyes vagyonából a 16 temetés és a 42 sérült kórházi ellátásának költségeit.