Január 22-én, hétfőn a Magyar Afrika Társaság Afrika-napot szervezett a Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskolában.

csontynagy

A rendezvényen az iskola minden tanulója részt vett elsőtől nyolcadik osztályig. A program alkalmával a gyerekek évfolyamokra bontva vehettek részt egy-egy olyan előadáson, ahol Afrikával kapcsolatos alapvető földrajzi, természetismereti, kultúrantropológiai és szociológiai problémákról hallhattak és beszélgethettek az előadóval. Az előadás után a diákok afrikai hangszereket ismerhettek meg és próbálhattak ki.

A program másik felében afrikai kézművesfoglalkozáson vehettek részt a gyerekek, ahol többféle feladat várt rájuk. A legnagyobbak teszt formájában kipróbálhatták, mennyit tudnak Afrikáról, a kisebbek pedig Afrikához kapcsolódó játékos fejtörőket oldottak meg. A következő körben a gyerekek gyöngyökből készítettek karkötőket, ahol a legtöbben igyekeztek színvilágában afrikai díszeket készíteni maguknak. Végül pedig műanyagpohárból készítettek elefántokat.

A Ko nipa Afrika! – Taníts Afrikáról! programsorozat keretében várjuk a programjainkra jelentkező iskolákat! (Kapcsolat: dr. Kármán Marianna, afrikanista – email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)