A társadalmi és egyéni érintkezés szabályainak ismerete megkönnyíti a kapcsolatteremtést, és elejét veszi annak, hogy tetteinkkel, gesztusainkkal megbántsunk másokat

kaleidoszkop vezerkep360x190

Görög Ibolya protokoll szakértő:
A viselkedéskultúra és a hitelesség

Február 15.-én csütörtökön negyedik előadásához érkezik az AHU Kaleidoszkóp sorozat! Az előadás 17.00. órától 19.00 óráig tart.

A közösségi lét alapvető létformánk, ezzel együtt az együttélés bármelyik formája számos konfliktussal jár. A társadalmi és egyéni érintkezés szabályainak ismerete megkönnyíti a kapcsolatteremtést, és elejét veszi annak, hogy tetteinkkel, gesztusainkkal megbántsunk másokat, vagy tudatlanságból mások bántsanak minket. A protokoll olyan jelzőrendszer egymás felé, aminek mindig naprakésznek kell lennie, és alkalmazkodnia kell az adott társadalmi viszonyokhoz. Bárkinek hasznos néhány alapszabály ismerete, akár a hétköznapokban, akár sok utazással járó, távolabbi kultúrákkal gyakran találkozó munkakörökben is.

Az előadás témái:
A találkozás protokollja
A megszólítás hitelessége
Pár tanács étkezési alkalmakra


Az előadóról: 1987-1999 között a Miniszterelnöki Hivatal Protokoll Főosztályának munkatársa, főosztályvezetője. Karrierje során rengeteg állam- és kormányfő, miniszter, nagykövet, diplomata látogatását bonyolította le, emellett irányította, szervezte a kormány hivatalos rendezvényeit. Munkásságáért 1998-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével tüntették ki.

Helyszín: Holdudvar, 1138 Margitsziget (5 perc séta a Margit híd felől)

Kaleidoszkóp - kulturális, tudományos és ismeretterjesztő tudástár

A Magyar Afrika Társaság szervezésében speciális ismereteket nyújtó előadás-sorozat indul. Az előadások mind témájukban, mind a gyakorlati tudás szempontjából olyan területeket mutatnak be, melyek egyrészt az érdeklődők számára különleges tudást adnak át, másrészt az adott területeken tevékenykedő szakemberek, illetve önkéntesek munkájához nyújtanak hasznos segítséget, adnak speciális tudásanyagot.

Minden érdeklődőt kérünk, hogy részvételi szándékát jelezze az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen!

Mindenkit szeretettel várunk!

Együtt tudunk nagyot tenni!