MAT

A 2013 óta működő Magyar Afrika Tudástár egy bárki számára ingyenesen hozzáférhető, elektronikus szakmai könyvtár, melynek tartalma folyamatosan bővül Afrikával foglalkozó publikációkkal. B. Wallner Erika és Biernaczky Szilárd, az oldal szerkesztői most a 2016. júliusi jelentést is megosztják az érdeklődőkkel, melyben képet kaphatunk munkájukról és megismerhetjük a júliusi hónapban feltett új anyagok listáját.

MAT

A 2013 óta működő Magyar Afrika Tudástár egy bárki számára ingyenesen hozzáférhető, elektronikus szakmai könyvtár, melynek tartalma folyamatosan bővül Afrikával foglalkozó publikációkkal. B. Wallner Erika és Biernaczky Szilárd, az oldal szerkesztői most a 2016. júniusi jelentést is megosztják az érdeklődőkkel, melyben képet kaphatunk munkájukról és megismerhetjük a júniusi hónapban feltett új anyagok listáját.

Uganda View on Kampalajo191 országból, több mint 14.000-en vettek részt abban a felmérésben, mely arra kereste a választ, hogy külföldiként hol a legjobb élni és dolgozni.

Az egyik helyszín a Sanganeb korallzátony, mely a Vörös-tengerben található, 25 km-re Szudán partjaitól. A korallzátony, 1990 óta nemzeti park: gazdag növény- és állatvilággal rendelkezik. Ezzel az atollal közösen lett világörökség a Dungonab-öböl és a Mukkawar-sziget. A Port Szudántól 125 km-re északra található tengerparton számtalan tengeri élőlény, vízimadár él; az öbölben kifejezetten sok, veszélyeztett dugonggal lehet találkozni.

 MAT

A 2013 óta működő Magyar Afrika Tudástár egy bárki számára ingyenesen hozzáférhető, elektronikus szakmai könyvtár, melynek tartalma folyamatosan bővül Afrikával foglalkozó publikációkkal. B. Wallner Erika és Biernaczky Szilárd, az oldal szerkesztői most a 2016. májusi jelentést is megosztják az érdeklődőkkel, melyben képet kaphatunk munkájukról és megismerhetjük az májusi hónapban feltett új anyagok listáját.

Írta: Afrikai Szabóság

Elviszlek titeket Nigériába az igbo népcsoporthoz, ahol megismerhetünk új szövetünkkel az akwetevel.

Az igbo nép Nigéria délkeleti részén lévő etnikai népcsoport. Körülbelül 30 millióan vannak jelen az országban. A gyarmatosítás előtt független törzsek voltak csak, nem igazán létezett egységes igbo öntudat. Királyságok is elszórva nagyobb városokban voltak jellemzőek, többnyire demokratikus úton a köznép irányított, a vének tanácsa amolyan formális cím volt, általuk hozták a szabályokat és törvényeket.

MAT

A 2013 óta működő Magyar Afrika Tudástár egy bárki számára ingyenesen hozzáférhető, elektronikus szakmai könyvtár, melynek tartalma folyamatosan bővül Afrikával foglalkozó publikációkkal. B. Wallner Erika és Biernaczky Szilárd, az oldal szerkesztői most a 2016. áprilisi jelentést is megosztják az érdeklődőkkel, melyben képet kaphatunk munkájukról és megismerhetjük az áprilisi hónapban feltett új anyagok listáját.