Az m1 Világhíradó ma esti riportjának egyik témája: Sokat ígérő gazdasági kapcsolatok Ugandában

Az m1 ma reggeli adásának vendégei voltak Dr. Pálinkás Edina és Horváth Dorottya.
A riport témája: Egy hónapot töltött Malawiban az AHU orvosi missziója

Az m1 reggeli élő adásában vendég a témával kapcsolatban Balogh Sándor, az AHU elnöke beszél.

A tunéziai Nemzeti Párbeszéd Kvartett kapja idén a Nobel-békedíjat - az m1 ma esti műsorában a témával kapcsolatban Balogh Sándor a Magyar Afrika Társaság elnöke beszél.

Az m1 Ma reggel című műsorában Balogh Sándor az Afrikai-Magyar Egyesület elnöke beszélt élő Skype kapcsolás segítségével Ugandából a kilencedik orvosi misszió megérkezéséről és tevékenységéről.

 

A közszolgálati televízió is beszámolt a Budapest-Bamako Rally 2013-ról valamint humanitárius partnere, az Afrikai-Magyar Egyesület tevékenységéről. Az AHU által összegyűjtött és szállított adományok folyamatosan célba érnek, legutóbb Nouakchottban, Mauritánia fővárosában került sor adományozásra. Az AHU adománykamionja Mauritánia fővárosába, Nouakchottba érkezett, ahol szétosztásra kerültek az iskolai felszerelések, játékok, biciklik, varrógépek, melyekből többek között az egyesületünk partnerszervezete, a Village Ventures részesült. Pam Young, a Village Ventures alapítója a mali politikai helyzet miatt Nouakchottban indít új projektet, sérült gyermekek megsegítésére.

A magyar televízió híradójának riportját itt láthatják:

Afrikai-Magyar EgyesületSzilasi Ildikó Hermina, az Afrikai-Magyar Egyesület szakértője és Lantai-Csont Gergely 2012 szeptember 12-én, az MTV1 Reggeli adásában két hónapos, angolai-kongói expedíciójukról számolt be. A szerzőpáros a 19. századi kutató-felfedező, Magyar László nyomvonalán közel 10.000 km-t tett meg Angolában és Kongóban. Az expedíción készült fotográfiák és élményanyagok egy része a Magyar Földrajzi Múzeumban Érden (http://www.foldrajzimuzeum.hu/) 2013 május végéig megtekinthető, a Közel Afrikához című kiállítás részeként.


60 éve nem látott szárazság pusztít Kelet-Afrikában, amely becslések szerint 10-12 millió embert érint Etiópiában, Kenyában és Szomáliában. A helyzet Szomália egyes részein a legrosszabb. Az Egyesült Nemzetek Szervezete az 1984-es etióp éhínség óta először hirdetett ilyen jellegű humanitárius katasztrófát  Afrikában, ezúttal Szomáliában. A 3,5 millió szomáliai embertársunkat érintő helyzet rendkívül súlyos. Az MTV Híradó július 27-én összeállítás közölt a kelet-afrikai helyzetről,hiszen Afrika problémái minket sem hagyhatnak hidegen.

Az Afrikai-Magyar Egyesület és a Magyarfalu Alapítvány által szervezett első Csángó Túra vasárnap ért véget. A négy napos túra többek között érintette a csángóföldi Magyarfalut is, amely a legkeletibb olyan település, ahol magyarok élnek – Budapesttől 900 km-re. A kamionnyi adományt (számítógép, hűtőgép, televízió, bútorok, játék, ruhanemű, száraz élelmiszer, stb.) olyan intézményekben osztottuk szét, ahol halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek nevelkednek.

Köszönjük, hogy együtt ezúttal is tudtunk nagyot tenni!

Madagaszkár - Orvosok a mágia földjén - m1

Al Ghaoui Hesna filmje Madagaszkárról és az Afrikai-Magyar Egyesület által szervezett VI. orvosi misszió munkájáról.

A műsor vendégei Kiss Virág az AHU koordinátora, és Fónagy Ádám az Adab alapítvány tagja.

1000 db sátorponyva a Kiwanja-i menekülttáborba